„Gyűlölik a keresztényeket. Ez ilyen egyszerű”

Az idei sorban a tizennyolcadik év, amikor a Google megfeledkezett a húsvét ünnepéről. Ám ez az üzletpolitika most – főként az Egyesült Államokban – nagy visszhangot kapott a keresztények részéről. Paul Joseph Watson, a konzervatív körökben népszerű Infowars szerkesztője is élesen kritizálta a vállalat mulasztását, főként annak fényében, hogy a keresőoldal kezdőlapján minden „apró-cseprő eseményről és személyről” megemlékeznek, de pont a húsvétról nem.

A bejegyzésre a hollywoodi sztár, James Woods is válaszolt, aki szerint mindez azért történik, mert „gyűlölik a keresztényeket. Ez ilyen egyszerű”.

A cég a felháborodásra azzal reagált, hogy a vallásos ünnepekre tudatosan nem szokott külön logót vagy képet készíteni az aktualizált nyitóoldalának, ahová a felhasználók a keresőablakba beírhatják a keresett kifejezést. Erre természetesen megérkezett a válasz, hogy „akkor mi a helyzet a karácsonnyal, amikor hóemberek, fenyőfák és angyalok jelennek meg a Google felirat körül”, de a vállalat azzal védekezett, hogy december 24-ét szinte mindenki ünnepli a világon, és szinte már nem is számít vallásos ünnepnek. Ugyanezzel védekezett a republikánus nézeteket képviselő Fox News megkeresésére is, amely a Valentin-napon, a zsidó Tu BAvon, azaz a szeretet ünnepén és a színek fesztiváljának napján elhelyezett doodle-ok miatt vonta kérdőre a Google-t.

MNO


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »