Gyurcsányék és az LMP is nagyot álmodott

Gyurcsányék és az LMP is nagyot álmodott

Az LMP miniszterelnök-jelöltje szombati, budapesti országértékelő beszédében – idézve Antall József egykori miniszterelnököt – úgy fogalmazott: 15 millió magyar miniszterelnöke kíván lenni, de nemcsak a határon túli millióké, hanem az országot elhagyó százezreké is. Szerinte ugyanakkor Orbán Viktor 2 millió ember miniszterelnöke csupán, őt csak azok érdeklik, akik a Fideszre szavaznak.

Jelenleg Magyarországon nincs kormányzás – vélekedett -, most ugyanis a propaganda mondja meg a kormánynak, hogy mit kell tennie. Leszögezte azt is: ha ez a kormány elveszíti a bizalmat, tagjaira nem az ellenzéki lét vár, hanem a börtön. Szél Bernadett a normális bérek biztosítását nevezte az LMP-program alapvetésének, de kijelentette azt is: az LMP-nek elege van mind a kormányzati, mind az ellenzéki térfélen zajló teszetoszaságból.

Az ellenzéki párt társelnöke bírálta a kormány családpolitikáját, mert az ország szerinte nem jutott ki a demográfiai krízisből, de azt is felhozta, hogy 2010 óta szerinte megduplázódott a dolgozó szegények száma. Úgy látta: még senki olyan messze nem távolodott el a helyes úttól, mint Orbán Viktor, aki csak akkor tudja Magyarországon tartani az embereket, ha a nyugati határra is kerítést épít.

A kormányzati propagandát nevezte a kudarc egyértelmű bizonyítékának: már azt sem mondják, hogy Magyarország jobban teljesít, csupán annyit, hogy „Soros György van, veszély és felháborodás”.

Hírdetés

Gyurcsány 12 pontban támadna, elvenné a határon túliak szavazójogát

Gyurcsány Ferenc a párt szombati budapesti kongresszusán, ami egyben a kampánynyitó nagyrendezvényük is volt, azt mondta, hogy első intézkedésként eltávolítják hivatalából Polt Péter legfőbb ügyészt és ezután Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez. Másfélszeres béremelést ígért az orvosoknak és ápolóknak, valamint bejelentette, hogy beszereznek 150 CT és MRI készüléket. Elmondta, hogy módosítanák a választójogi törvényt is, hogy ne szavazhasson az, aki soha nem élt Magyarországon.

A politikus új bérmegállapodásról beszélt, annak érdekében, hogy a minimálbér érje el a mindenkori létminimumot. Emellett véget vetnek az ukrán „nyugdíjbiznisznek”, kivizsgálják az ahhoz kapcsolódó csalásokat és a résztvevők ellen eljárást indítanak – hangsúlyozta. Döntenek a nyugdíjkorrekciós programról, garantálják a nyugdíjak értékállóságát és amennyiben a gazdaság nő, ezeket a járandóságokat is az infláció felett emelik – jelentette ki, hozzátéve: és visszaállítják a szolgálati nyugdíjasok státuszát.

Zár alá veszik a fideszes „oligarchák” vagyonát és abból kárpótolják az „Orbán-rendszer kárvallottjait” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc. Törvényben rögzítik az internethez való hozzáférést, ingyenessé teszik az alapvető internet-szolgáltatásokat – sorolta. Megígérte, hogy újra 18 évre növelik a tankötelezettség korhatárát, visszaállítják a négy évfolyamos szakközépiskolákat és megszüntetik az egyházi iskolák kiváltságait.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »