"Halál a keresztényekre, Izrael ellenségeire!" – Jeruzsálemben ismét templomra írtak gyűlölködő szavakat a toleráns zsidók

"Halál a keresztényekre, Izrael ellenségeire!" – Jeruzsálemben ismét templomra írtak gyűlölködő szavakat a toleráns zsidók

Jeruzsálemben a Sion-hegyen álló Dormitio bencés templom és kolostor külső falain és kapuin vasárnap reggel ismét a kereszténységet és alapítóját, Jézus Krisztust gyalázó héber nyelvű feliratokat találtak a szent helyen szolgáló papok és szerzetesek. A Szűz Mária öröklétre szenderülésének helyén épült Dormitio-templomot nem először mocskolták be zsidó gyűlölködők keresztényellenes feliratokkal – tudósít a Válláh!Hádásot héber hírportál.


“Halál a hitetlen keresztényekre, Izrael ellenségeire!” (fotó: Dormitio-templom)

„Halál a hitetlen keresztényekre, Izrael ellenségeire!” – olvasható a Dormitio-templom falán, s hogy a felírók kiléte még egyértelműbb legyen, a szöveg fölé egy Dávid-csillagot is pingáltak. A templomkerítés falán pedig ez áll: „Töröltessék ki a fattyú neve és emléke” (mármint Jézusé – H. J.) A templom kőkerítésén levő vaskapun visszaköszön a tavaly nyáron felgyújtott Genezáreti tóparti Csodálatos hal- és kenyérszaporítás-templomának falain hagyott zsidó imarészlet: „A bálványok kiirtatnak.” Hogy kik a bálványok és az azokat imádók, ahhoz nem kell nagy fantázia.

A kapu bal alsó részén Izajás próféta könyve 34. fejezete 8. versének töredéke is egyértelmű üzenet: Izajás ebben a fejezetben Edom (Idumea) Isten általi megbüntetéséről prófétál. Eredetileg Edomról van szó a próféta könyvében, ám a kereszténység későbbi megjelenésével Edom sokszor egyenlő lett Rómával, a kereszténységgel. A Dormitio-templom kertkapuján a következő bibliai verstöredék olvasható: „A megtorlás (megfizetés) esztendeje lesz majd Cion védelmezője részéről.” Az izajási versnek mintegy folytatásaként, nyelvtanilag kissé sántító, de egyértelmű mondat áll: „Lemészárolni a bálványimádást!” A festett vaskapu jobb oldalán csak egyetlen mondat díszeleg: „Pokolba a keresztényekkel!”


“Pokolba a keresztényekkel!” (Fotó: Dormitio-templom)

A jeruzsálemi Sion- vagy Cion-hegyhez, amely helyileg nem azonos az ószövetségi Sionnal, a kereszténység több fontos eseménye is fűződik. A Dormitio-templomtól nem messze költötte el Jézus a tanítványaival az utolsó vacsorát, s ugyancsak abban az emeleti teremben volt a Szentlélek eljövetele, itt mondta el Péter a nevezetes pünkösdi beszédét. Kicsit odább, a Dormitio-templom helyén állt a Szűzanya utolsó földi lakhelye, az elszenderedés (dormitio) helye, ahol jobb létre szenderedett. A Sion-hegyi Dormitio-templom altemplomában, néhány méterre a gyűlölködő feliratoktól áll a Muszinszky Nagy Endre és Zsellér Imre művészpáros alkotta Magyarok Nagyasszonya-kápolna.

Hering József – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »