Halálugrásra szánta el magát egy aktivista a holland parlamentben

Halálugrásra szánta el magát egy aktivista a holland parlamentben

Nyakába kötött kötéllel vetette a mélybe magát egy 65 éves aktivista a holland parlament nézői erkélyéről egy vita közben – adta hírül a holland NOS televízió honlapja, a nos.nl, majd az AFP hírügynökség tudósítása alapján a német RP Online is.

A rendőrség tájékoztatása szerint a német határ közelében fekvő Groenlo városból származó férfi az ugrás előtt begy kötelet kötött a nyakába, amelynek másik végét a nézői tribün üléssorához erősítette.

A mentők kiérkezésekor még öntudatánál volt. Kórházba szállították, állapota ismeretlen.

Hírdetés

Holland médiahírek szerint az aktivista a kannabisz legalizálásáért küzdött.

Az eset egy szervezett bűnözés elleni fellépésről szóló vita közben történt, amikor a liberális Arno Rutte képviselő szólalt fel a holland alsóházban.

A parlamenti kamerák videófelvételein kiáltásokat lehetett hallani, és a beszédét hirtelen megszakító képviselő ijedelmét. A parlamenti ülést a nap hátra levő részére felfüggesztették.

Később a flamand nyelvű szociális hálózatokon felbukkant az aktivista búcsúlevele is: „Bocsásd meg a cselekedetemet, meg kellett tennem, hogy felrázzam a politikát„ – írta a 65 éves férfi, aki utolsóna szánt írásában is a kannabisz legalizálása mellett érvelt.

A NOS szerint hasonló esetre volt már példa a holland parlamentben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »