Halloween Párizsban

A franciák túlnyomó többségének elege van a felelőtlen bevándorláspolitikából.A franciák túlnyomó többségének elege van a felelőtlen bevándorláspolitikából – See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/70325/Halloween_Parizsban#sthash.8Wt0QK2e.dpufA franciák túlnyomó többségének elege van a felelőtlen bevándorláspolitikából – See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/70325/Halloween_Parizsban#sthash.8Wt0QK2e.dpuf

Kedvenc álarcos-jelmezes ünnepük újraértelmezésével kedveskedett Franciaország a Párizsba látogató amerikai turistáknak: maszkos, a Csillagok háborúja filmek rohamosztagosait idéző férfiak mutattak be látványos csatajelenetet a Tatuin bolygó ideszakadt sátrazó buckalakóival. A hagyományos amerikai „Trick or treat!”, azaz csokit követelő „Adsz vagy kapsz!” felszólítás helyett inkább a „Mész vagy kapsz!” francia megfelelőit lehetett hallani. Halloweenre időzítve a hihetetlenül megértő és szolidáris Franciaország rendőrei páratlan hatékonyságú brutalitással verték ki fővárosukból az ott egyre kevésbé ideiglenesen állomásozó migránsokat. Napokkal korábban ugyanezt tették a calais-i, nem csak ragadványnevében dzsungelt idéző táborban.

Pedig Párizs tényleg szereti a migránsokat! A régieket is, akik minden jobb ereszd el a hajam hétvége után fejet hajtanak Párizs fényei előtt, és felgyújtják a külvárosokat. A káros szén-dioxid-kibocsátás ellen tiltakozva pedig szétkapják a főváros gépjárműparkját. S az újakat is, akiknek egy-két szebb gyerekpéldányát maga Anne Hidalgo polgármester asszony is magához ölelte a tévékamerák előtt. A kormányzó szocialista párt politikusa szeptember elején a New York Timesban tett közzé kiáltványt amerikai és londoni kollégájával együtt. Szem nem maradt szárazon. Idézem: „Tudjuk, hogy az olyan politika, ami a sokszínűséget és a befogadást hirdeti, sikeres. Befektetni a bevándorlók integrációjába nemcsak helyes, de okos dolog is.”

Most ugyanez az asszonyka a kormányától követelte, hogy a bevándorlók „nemcsak helyes, de okos” integrációja jegyében verjék ki ezeket a jó büdös francba a városából, természetesen az emberbarátság jegyében, mert „a  migránsok humanitárius, illetve egészségügyi helyzete drámai, helyzetük elviselhetetlen, csakúgy, mint a környék lakóié”.

Sadiq Khan, London szintén szocialista, pakisztáni származású, hívő muzulmán polgármesterének zsenánt lenne ez ügyben leveleznie a francia kormánnyal, megteszi azt elődje, a Brexit-arcból külügyminiszterré avanzsált Boris Johnson. Ő arra szólítja fel Párizst, hogy figyeljen már oda jobban az emberi értékekre, és ne pedig Anglia felé terelje a migránsokat. Jó, néhány gyereket – ha bizonyítják, hogy már van ott dolgos hozzátartozójuk megfelelő pedigrével – befogadnak.

Bill de Blasiónak, New York első emberének most nincs ideje Párizzsal foglalkozni, Halloweenkor Putyin-álarcban amerikai választókat riogat inkább. A migránsokkal egyébként sincs baja, a liberális New Yorkba rendes liberális teheti csak be a lábát, nem nézik a fajtáját.

Hírdetés

De vissza Párizsba! Mi ez a hirtelen pálfordulás? Netán Francois Hollande elnököt és a helyi ballib politikai elitet Halloweenre megszállta Jeanne d’Arc szelleme? Aligha.

Mindössze rájöttek arra, hogy a franciák túlnyomó többségének elege van a felelőtlen bevándorláspolitikából. Az idén pedig elnökválasztás lesz, aztán parlamenti és önkormányzati is. Így roppant demokratikusan meghajolnak a választói akarat előtt, és legalább a nagyvárosi lakosok – a potenciális ballib szavazótábor – szeme elől eltüntetik a migránsfalkákat. Ha nem látják őket, nem találkoznak velük, újra elhiszik majd, hogy dübörög a szolidaritási politika. Hogy erről mi lesz a francia vidéki polgár véleménye, akinek háza mellett migránslágereket – bocsánat, befogadóközpontokat, ahova egyetlen párizsi vagy brüsszeli bürokrata sem meri betenni géppisztolykordon nélkül a lábát – telepítenek? Nos, a korlátolt, keményfejű parasztja amúgy sem érti a globalizmust. Francia sajt, meg francia bor kell neki, miközben ott a kitűnő, olcsó, dobozos kaliforniai!

De egy szó, mint száz, éljük túl a választásokat, aztán majd csak lesz valami. Mindezt nemcsak Párizsban, hanem Berlinben is hasonlóképpen gondolják. Angela Merkel pártja jelezte, hogy szigorítani kell az eddigi bevándorláspolitikán. Sőt, már a kancellár jövője sem tabu.

Ígéret parasztvakítás hátán, keménységnek beállított időnyerés: mert az európai határok hatékony védelmének, a migránsok otthontartásának ügyében továbbra is csak aktatologatás zajlik. Párizsban is, Berlinben is, Brüsszelben meg főleg.

Beveszi ezt a francia és a német szavazó? Elég egy újabb halloweeni álarc ahhoz, hogy újra beetessék őket? Jelenleg úgy tűnik, hogy inkább a párizsi rendőrök jelszavát szívlelné meg a többség: Mész vagy kapsz! S ez most nagyon nem a menekültekre vonatkozik…

Máté T. Gyula – www.magyarhirlap.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »