Hamarosan megnyílik a kutyás élménypark a Ligetben

Hamarosan megnyílik a kutyás élménypark a Ligetben

A napokban elkezdődik a kutyás élménypark tesztüzeme, pár héten belül pedig megnyílik a több mint ötezer négyzetméteren kialakított kutyás park – közölte a Liget Budapest Projekt zöldfelületi fejlesztéseinek miniszteri biztosa az M1 aktuális csatornán.

A néhány napon belül megkezdődő tesztüzem alatt a Liget kutyás élményparkját a kiválasztott kutyák és gazdáik használhatják, a tapasztalatok alapján pedig kijavítják az esetleges hibákat – mondta Persányi Miklós az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

A próba kutyajáratásokat a 120 centiméter magas kerítés mellől bárki figyelemmel követheti – tette hozzá a miniszteri biztos, aki azt is hangsúlyozta, hogy az élménypark helyén korábban – az évek során feleslegessé vált – épületek álltak, ezek lebontásával tovább növekedett a zöldfelület.

Persányi Mikós azt is elmondta, hogy a park területén a kutyák szabadon rohangálhatnak, áshatnak, emellett pedig „játszótér” és szökőkúttal kombinált vizes játszómedence is a rendelkezésükre áll. A kutyás élménypark kialakítását és terveit a Városliget környéki kutyás szervezetekkel együttműködve találták ki.

A miniszteri biztos a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt hangsúlyozta, hogy a Ligetben összességében növekedni fog a zöldfelület.

A leburkolt, aszfaltozott területek például nyolcvanezer négyzetméterrel csökkennek, a Városligeti-tó újratervezése után pedig több tízezer négyzetméterrel nagyobb lesz a vízfelület is.

A projekt várhatóan 2020-ra készül majd el, de egy-két évvel tovább is tarthat, mert a közlekedési fejlesztéseknek is össze kell kapcsolódniuk – közölte Persányi Miklós.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »