Hangulatos bállal nyitották a farsangot a régió nyugdíjasai Füssön

Hangulatos bállal nyitották a farsangot a régió nyugdíjasai Füssön

Rendkívül jó hangulatban telt az a bál, melyen mintegy 170 nyugdíjas vett részt a valamikori nagymegyeri járásból.

nyugdíjasainak találkozója, és az ezzel egybekötött bál nyitotta meg a 2018-as esztendő farsangi időszakát az Alsó-Csallóközben.

Ahogy arra Farkas Károly füssi polgármester rávilágított, a nyugdíjas korosztály szórakozási lehetőségeinek támogatása minden település életében fontos és nem elhanyagolandó szerepet tölt be. Épp ezért a községben minden támogatást és ösztönzést megkapnak a nyugdíjasok ahhoz, hogy ne csak a községen belül, hanem azon kívül is kielégíthessék a szórakozás utáni vágyukat, legyen szó  színházról, kirándulásról vagy épp bálról.

Egyszer élünk

Füssön több mint 8 éve alakult meg az Egyszer Élünk nyugdíjasklub, melynek tagjai olyan tevékeny szépkorúak, akik még ma is aktívan kiveszik részüket a faluban zajló eseményekből. Legyen szó falunapról, Mikulás-napi vagy Márton-napi ünnepségről, a nyugdíjasklub tagjai akár egész nap hajlandóak sütni a lángost, vagy a pogácsát, hogy a vendégek jóllakjanak.

Gaál Jenő és felesége, a nyugdíjasklub vezetői remek érzékkel vonják be a közösség életébe kortársaikat, és szervezik a falun kívüli programokat. Füss idén 5. alkalommal rendezte meg a bállal összekötött nyugdíjas találkozót.

Honnan jött az ötlet?

Megalakulásuk után a füssi nyugdíjasok is kaptak meghívást a környező szervezetek találkozóira, s mivel nem szerettek volna ők sem adósak maradni, valamint mivel egy nagyon jó kedélyű társaságról van szó, ők is beálltak a találkozót szervezők sorába, és meghívták a korábban megismert klubok tagjait.

Hagyományosan a bál részvételi díjas, mindegyik település meghívásánál ugyanaz az összeg fizetendő – ebből fedezik a vacsora költségeit. A bállal kapcsolatos egyéb kiadásokat általában a szervező község önkormányzata, a különféle támogatók, vagy épp az adott nyugdíjasklub állja.

Füssön minden évben a bál részét képezi a nemesócsai Oucha fúvószenekar koncertje, amely az önkormányzat meghívására vesz részt a rendezvényen. Így volt ez idén is. Az alaphangulatot már Gaál Jenő megnyitó beszéde biztosította, melynek során dalra fakadt a nyugdíjasokkal teli kultúrház.

Ezután következett az Oucha közel egy órás koncertje, mely alatt már táncra perdültek az örökifjak. Idén először csatlakozott a bálozókhoz a nagymegyeri nyugdíjasszervezet, de látva, hogy milyen jól érezték magukat, meglepődnénk, ha nem építenék tovább a frissen kialakított kapcsolatot.

Az ilyen, és ehhez hasonló kezdeményezések kiválóan megmutatják, hogy nyugdíjasként is élhet aktív életet az ember, hogy hatvanon vagy hetvenen túl is lehet új barátságokat kötni és kötetlenül szórakozni – akár hajnalig is.

Komjáthy Petőcz Andrea

A cikkben szereplő képek a szerző felvételei


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »