Hangulatos rock koncertek, hagyományőrző és sportrendezvények – III. Hungarica Tábor

Hangulatos rock koncertek, hagyományőrző és sportrendezvények – III. Hungarica Tábor

A tavaly ősz végén megjelent Radio Gdańsk című Hungarica koncertlemezt, a lengyel miniturnét, az idén áprilisi Mentes 50 jubileumi nagykoncertet, valamint az itthoni klubbulikat követően, de még a hazai és erdélyi fesztivál fellépések előtt e hét végén, azaz június 15-16-án kerül megrendezésre a magyar tenger partján, Csopakon a soproni székhelyű csapat saját „találkozója”, a Hungarica Tábor, amely idén már harmadik alkalommal nyitja meg kapuját.

Pénteken 14 óratól kezdődhet a beköltözés, kora este a házigazda lép fel egy akusztikus blokkal, őket követi a Historica, majd a két magyar ikonikus rock legenda, Kalapács József és Rudán Joe veszi birtokba a színpadot, akik egy közös akusztikus műsorral készülnek. A napot a Hungarica énekesének, Fábián Zoltánnak tábortűz körüli gitárestje zárja.

Szombat délelőtt íjászat, ebéd után csocsó-, röplabda- és ping-pong bajnokság a program, 16 órától pedig egy különleges megnyitóra kerül sor, hiszen e nap újra a lengyel-magyar barátság jegyében fog eltelni. Beszédet mond Buskó András, a budapesti XVII. kerületi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzatának Elnöke, az Országos Lengyel Önkormányzat Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottságának tagja.
További tervezett program 16.30-tól a Magyar korridor – Varsó 1944 című dokumentumfilm vetítése.

A koncertek 18 órától kezdődnek: először a lengyel Pozytywka zenekar, valamint Edyta Szkołut népszerű lengyel énekesnő lép a pódiumra, majd a Hungarica, illetve az Ismerős Arcok következik.
 
 

 

Ahogy a műsortervezetből kitűnik, az esti rock koncertek mellett (idén is) több hagyományőrző és sportrendezvény, valamint gyereksarok is várja a kikapcsolódni vágyókat.
Minden további fontos információ megtalálható a tábor honlapján, valamint facebookos eseményoldalán.

A Hungarica-val a július folyamán az alábbi időpontokban és helyszíneken lehet találkozni:

07.13. Ásotthalom – VI. Rózsa Sándor Fesztivál
07.14. Balmazújváros – II. Bakafesztivál
07.21. Ercsi – III. Ercsi Autó és Motor Találkozó
07.22. Gyergyószentmiklós – EMI Tábor

koncertfotó: Tarjáni Nóra / TalaN Foto


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »