Három területet ajánl befektetésre a K&H Alapkezelő 2018-ra

Három területet ajánl befektetésre a K&H Alapkezelő 2018-ra

Három, kiugró hozampotenciált rejtő befektetési sztorit ajánl 2018-ra a K&H Alapkezelő. Az eurózóna részvényei, a robotika és az automatizáció globális piacvezetői, valamint a kiberbiztonság letéteményesei mind kecsegtető befektetési célt képeznek az idén a szakértő szerint.

Bár a nagy jegybankok egy része már megindult a kamatemelés irányába, itthon még jó darabig fennmaradhat az alacsony kamatkörnyezet. Vannak azonban kiugró hozampotenciált rejtő befektetési sztorik, amelyeket érdemes kiemelt előnyben részesíteni 2018-ban – írja közleményében a K&H Alapkezelő.

Az eurózóna gazdasági növekedése már tavaly magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, ami a konjunktúra indikátorok alapján idén is tartható lesz, miközben marad a nagyon támogató monetáris politika.

Van is még tér a növekedésre, hiszen az árazási mutatók alapján egyelőre nem mondható drágának a régió, különösen az amerikai részvénypiaccal összehasonlításban. Az eurózóna részvényeit ezért 2018-ban is vonzó befektetésnek tartjuk – idézi a cég közleménye Hajósi Pétert, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatóját.

A technológiai fejlődés nemcsak a magánéletünkben, de a cégek működésében is egyre nagyobb szerepet kap.

Úgy gondoljuk, hogy a jelenleg inkább versenyelőnyt jelentő automatizáció a közeljövőben már alapfeltétele lesz a hatékony működésnek, ezért az iparág 2025-ra több mint 1 billió dolláros üzletté növekedhet. Aki tehát hosszabb távon gondolkozik, és profitálni akar a technológia gyors ütemű fejlődéséből, mindenképpen jól teszi, ha ilyen irányba is bővíti a befektetését. Ezt megtehetjük akár olyan cégek részvényein keresztül is, amelyek a robotika és az automatizáció területén a legnagyobb globális szereplők – javasolja a befektetési szakember.

Nemcsak a magánéletünk egy része, de a cégek adatforgalma is fokozatosan az online térbe költözik. A kibertámadások okozta veszteségek így egyre meghatározóbb gazdasági hatással bírnak. A technológiai szektort monitorozó Gartner piackutató cég becslései szerint 2021-re ezek a veszteségek dollárban kifejezve akár az évi 6.000 milliárd dolláros összeget is elérhetik.

A cégek a növekvő adatmennyiség kezelése és az ügyfelek biztonsága érdekében már elkezdtek a védelemre költeni. 2017-ben 86 milliárd dollárt áldoztak ilyen célra, és a következő években ez az összeg a sokszorosára duzzadhat, amit befektetési szempontból is érdemes lehet kiaknázni – tanácsolja Hajósi Péter.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »