Határszemle

Határszemle

Annyira felázott a föld, hogy egyelőre nem bírja el a munkagépeket. Heves, Nógrád és Pest megye határánál tartottunk rögtönzött határszemlét. Azt megállapítottunk, hogy a repce viszonylag jól viselte a szélsőséges tendenciákat is produkáló telet. Gyökérzete, levélzete jó állapotban van, termőágai is „startra készek”. Ám már megjelentek az élősködő rovarok is. A kartali gazdaság a légi védekezés megrendelését fontolgatja. Sokáig nem várhatnak a döntéssel, mert tápanyagokra is szüksége lenne a növényeknek.

Raskó Györggyel folytatjuk a hazai agrárium elmúlt évtizedének elemzését. Ezúttal kiderül, hogy az oly sikeresnek tűnő húsmarha ágazat milyen sokba kerül a nemzetgazdaságnak.

Szomorú tény, hogy nincs idehaza annyi sertés, amennyi elég lenne a feldolgozó iparnak. Tartósan behozatalra szorulunk élő sertésből és hasított félsertésből is. Ez talán soha sem fordult elő a magyar gazdaságtörténetben.

(A sertéstelep-korszerűsítési pályázatok elhúzódó elbírálásával keletkezett sok milliárdos károkkal a legközelebbi adásunkban foglalkozunk majd.)

Jó tanácsokat is adunk sonkavásárlóknak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »