Hazasétálhat a második rákoskeresztúri gyilkosság elkövetője: a bíróság nem helyezte előzetes letartóztatásba

Hazasétálhat a második rákoskeresztúri gyilkosság elkövetője: a bíróság nem helyezte előzetes letartóztatásba

Hétfőn, kora délután döntött a bíróság a második rákoskeresztúri gyilkosság gyanúsítottjának előzetes letartóztatásának ügyében.

Mint ismert, Rákoskeresztúron, az Újlak utcában az elmúlt időszakban két gyilkosság is történt: első alkalommal egy féltékeny férfi lőfegyverrel rendezett mészárlást, néhány napra rá pedig egy 17 éves fiú, W. Dávid késsel ölte meg volt barátnőjét, aki szakított vele előzőleg.

A fiút most bilincsben vitték a bíróságra, ahol döntöttek előzetes letartóztatásának ügyéről. Gyilkossági ügyben rendkívül ritka döntés született: nem helyezték előzetes letartóztatásba, hanem mindössze házi őrizetét rendelték el, azaz otthon kell maradnia, amíg a bíróság másképp nem dönt esetleg az ügyében az eljárás ideje alatt.

A 19 éves Fanni és Dávid egy is­kolába jártak, egy párt alkottak, de a lány szakított a fiúval. Dávid azonban képtelen volt fel­dolgozni ezt, többször is zaklatta Fannit, fenyegette is. Végzetes tette előtt még azt is megmondta a lánynak, hogyha nem kezdik újra a kapcsolatot, úgy fogja vé­gezni, mint múlt hétfőn az a másik lány az utcából, akit szintén a volt szerelme gyilkolt meg.

Fannit a lépcsőházban ölte meg volt barátja, a hatodik és a hetedik emelet közötti fordulóban: késével nyakon szúrta, majd otthagyta. A fiatal nő holttestére egy a lépcsőházban élő 12 éves fiú talált rá.


S. Fanni és W. Dávid

Orvosszakértői vizsgálat jön

W. Dávid ügyvédje, dr. Hegedűs László elmondta, hogy a fiú beismerte, azonban magyarázatot nem tud adni tetteire. A szakember hozzáteszi, hogy komoly orvosszakértői vizsgálatok következnek az ügyben.

(Index – Borsonline – Blikk nyomán)

Korábban írtuk: Ezúttal egy 19 éves lányt gyilkoltak meg a rákoskeresztúri Újlak utcában


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »