Házi készítésű volt az elméretezett bomba?

Házi készítésű volt az elméretezett bomba?

Házi készítésű volt a Lehel utcai bankfiókban tegnap robbant bomba – a Hvg.hu rendőrségi forrásai szerint.

A rendőrség még keresi az elkövetőt, aki a gyanú szerint egy rendszám nélküli, tarka krosszmotoron menekült el. A rendőrség a Hír Televíziónak megerősítette: pénzszerzés motiválhatta a bankrobbantót.

A tettes feltehetőleg az ATM-ből akart pénzt rabolni, de a bomba túl nagy hatóerejűnek bizonyult. Az erős robbanás megrongálta az épület mögött parkoló autókat is. A környéken több bankfiók is van, a legnagyobb kár a CIB Bank kirendeltségében keletkezett.

Hírdetés

Elítélik a Hitelkárosultak
A Hitelkárosultak elítélik a bankrobbantást, amit ellenük irányuló provokációnak tartanak. A Magyar Szociális Fórum közleményében arra figyelmeztet, a devizaadósok megoldatlan helyzete melegágya lehet a szélsőséges megnyilvánulásoknak. A szervezet szerint a bankrobbantás azoknak kedvez, akik áldozatként akarják feltüntetni a pénzintézeteket.

Rogán hatékony felderítésre számít
Hatékony, gyors felderítésre számít a bankrobbantás ügyében a Fidesz frakcióvezetője. Rogán Antal Magyarország élőben című műsorunkban emlékeztetett rá: az elmúlt három évben a rendőrök gyakorlatilag minden súlyosabb bűncselekményt felderítettek – alig egy hónap alatt


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »