Házi őrizetben marad M. Richárd

Házi őrizetben marad M. Richárd

Helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék az M. Richárd ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és más bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás nyomozati szakában az elsőfokú bíróság házi őrizetet elrendelő döntését – közölte a Fővárosi Törvényszék.

Közleményükben azt írták: figyelemmel a gyanúsított közlekedési múltjára, illetve arra a körülményre, hogy a közlekedés rendjét sértő, szándékos bűncselekmény miatt folyamatban lévő büntetőeljárás alatt ismételten, a közlekedési szabályok durva megsértésével elkövetett bűncselekmény gyanúsítottjává vált, tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, a közlekedés rendjét sértő bűncselekményt követ el. Vagyis a bíróság álláspontja szerint a kényszerintézkedés különös okaként szabályozott bűnismétlés veszélye fennáll.

A bíróság álláspontja szerint a bűnismétlés veszélye a házi őrizet elrendelésével kiküszöbölhető, ugyanis megakadályozza őt abban, hogy a jövőben a közlekedésben részt vegyen. A másodfokú bíróság álláspontja szerint az elsőfokú bíróság döntése a szükségesség és az arányosság elvének megfelel.

Hozzátették: ha az eljárás során a gyanúsított bármikor megszegi a házi őrizet szabályait vagy az idézés ellenére, ok nélkül nem jelenik meg, akkor őrizetbe vehető, vagy elrendelhető az előzetes letartóztatása.

Mint arról lapunk több cikkben is beszámolt, a kecskeméti maffiaperben jogerősen elítélt férfi május 15-én egy bérelt Mercedes-Benz kabrióval bőven óránkénti 100 kilométer feletti sebességgel ütközött neki egy Citroënnek, amely egy buszmegállóba csapódott – a balesetben ketten meghaltak, öten megsérültek.

Később kiderült, hogy M. Richárd jogosítvány nélkül vezetett, vizeletében kokainmaradványokat találtak. A férfi ráadásul a tragédia után is újra autóba ült – majd az ügyében zajló nyomozás ellenére nyaralni ment a Seychelle-szigetekre egy más ügyben súlyos testi sértéssel gyanúsított barátnőjével.

Ráadásul a Bors információ szerint M. Richárd egy percet sem ült börtönben, mert augusztus 21-ei őrizetbe vétele után a Péterfy Sándor utcai kórházban kezelték, ám ezt az értesülést az intézmény nem erősítette meg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »