Helikoptert rejtett Orbánék családi cégének kimaradt leltára

Helikoptert rejtett Orbánék családi cégének kimaradt leltára

Úgy tűnik, a Fidesznek különös vonzalma van a repüléshez, ugyanis az Orbán-család tulajdonában álló Gánt Kő és Tőzeg Kft. birtokában van egy több tízmilliót érő, girokopternek hívott minihelikopter.

A Magyar Nemzet írta meg, hogy a miniszterelnök édesapjának, édesanyjának és öccsének tulajdonában lévő cég épp most készül ketté válni, de első körben hiánypótlási eljárás nélkül elutasították erre vonatkozó kérelmüket, mivel nem adtak le minden szükséges iratot.

A hiánypótlásban pedig szerepelt egy leltár is, amiben a különböző ingatlanok, bútorok, gépek, gyártósorok, személy- és tehergépjárművek mellett feltűnt egy „légi jármű” is. A lap a hatósági lajstromból megállapította, hogy egy négyéves, Calidus típusú girokopterről van szó.

Emlékeztetnek, hogy a kisgép nem igazán tűnik alkalmasnak ipari tevékenységre, hiszen mindössze 4,8 méter hosszú, alig 300 kilogrammos, és legfeljebb 600 kilométert tud egyhuzamban repülni, azt sem túl gyorsan, mivel végsebessége az óránkénti 200 kilométert sem éri el. Az Orbán-család cége ráadásul bányákkal foglalkozik.

Egy ilyen gép ára 20-30 millió forint között mozog.

Az utóbbi időben több fideszes, vagy Fidesz-közeli közszereplő is helikopteres nagyzolási hírbe keveredett. Az ellenzékből még Kóka Jánost támadó Rogán Antal miniszter tavaly októberben feleségével együtt vett igénybe egy helikopteres utazást egy luxuslagziba, majd Habony Árpád menekült így el a Liszt Ferenc reptérről, miután a kapuban újságírók várták. Nemrég pedig Andy Vajna filmügyi biztos, és nála 38 évvel fiatalabb felesége utaztak így házassági évfordulójuk alkalmából. Az érdekesség, hogy mindhárom utat ugyanaz a Fly-Coop Kft. intézte, aminek eközben ötszörösére is nőtt az adózott jövedelme.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »