Herényi ledobta az atomot: Bölcsek a magyarok, marha jól tették, hogy a Fideszre szavaztak

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának a vendége volt szerdán Lendvai Ildikó és Herényi Károly, ahol természetesen szóba került az MSZP-Párbeszéd és a Liberálisok közötti konfliktus. Herényi szerint ilyen emberekre nem lehet az ország vezetését bízni, Lendvai szerint amit az ellenzék mutat a választás után rosszabb, mint amit a választás előtt mutatott.

Mint ismert, a Zoom.hu néhány napja – dokumentumokat bemutatva – megírta, hogy Molnár Gyula, az MSZP pártelnöke arról szerződött saját hatáskörben Fodor Gáborékkal, hogy a szocialisták évente 60 millió forinttal támogatják a Liberálisokat.

Lendvai Ildikó, az MSZP korábbi elnöke ezzel kapcsolatban leszögezte: Molnár Gyula hibázott, nem lehet ilyet csinálni, de tudja, hogy mire gondolhatott. „Széles pártszövetséget akartunk, de senki nem merte vállalni, hogy 3 párt neve legyen a lista fölött, mert ahhoz 15 százalék kell. Ez eddig érthető. Igen ám, de állami támogatást csak az kap, aki önálló jelöltet indít a saját nevén, vagy szerepel a neve egy listán. A liberálisok azzal, hogy egy olyan listára jöttek, amin nincs ott a nevük, elestek az évi 75 milliós támogatásuktól” – magyarázta.

Hírdetés

Herényi ezen a ponton vágott közbe, mondván, a Liberálisok mindenképpen elvesztették volna a támogatást, mert fél százalékot sem értek volna el. A korábbi szocialista vezető ezzel egyetértett, ugyanakkor hozzátette, hogy a tárgyalófelek úgy gondolhatták, hogy a Liberálisoknak jár valami kompenzáció. Herényi ezen a ponton kijelentette:

„Nagyon bölcsek a magyar választópolgárok. Nagyon nehéz ezt nekem kimondani, de marha jól tették, hogy a Fideszre szavaztak, mert amit ez a társaság produkál a választások óta; az LMP-ben összeverekedtek, (…) a Toroczkai az most szakítja szét a Jobbikot, az MSZP-ben meg borzasztó, amit a Fodor Gáborék csináltak, hogy megalakul, az a szerencsétlen Burány Sándor átül, oda, hogy rendben legyen ott minden, és akkor ezt így fölrúgják. Ilyen emberekre nem lehet az ország vezetését rábízni” – fakadt ki a korábbi MDF-es politikus.

Lendvai erre rátett még egy lapáttal, amikor kijelentette: nem tud védekezni, amit az ellenzék mutat a választás után, az még rosszabb, mint amit a választás előtt mutatott. „Pedig az sem volt semmi” – tette hozzá. Egyetlen dologba kapaszkodik – ahogy fogalmazott – a gyérülő optimizmusa: „az a cserép, ami repedezik, az törjön szét. Ami balhé-gyanú van, az inkább most robbanjon ki, a ciklus elején, mint később. Hátha kialakul egy értelmesebb pártszerkezet, amiben lesz egy jobb, és nem buta alkukat kötő MSZP, egy nem verekedő LMP, és nem egy radikalizálódó Jobbik”

atv.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »