Hétfőn több órára leállt az Adóhivatal elektronikus rendszere

Hétfőn több órára leállt az Adóhivatal elektronikus rendszere

Holnap van a 2017-es adóbevallások leadásának utolsó napja.

Az Adóhivatal honlapja húsvéthétfőn órákig nem működött. Elérhetetlenek voltak az adóbevallásokhoz szükséges elektronikus formanyomtatványok is. A kormány informatizációért felelős tagja kormányfői kinevezése előtt Peter Pellegrini (Smer) volt.

Az Adóhivatal a kiesésről saját közösségi oldalán tájékoztatott. Az elektronikus adóbevallás az ÁFA fizetők és a Cégjegyzékben szereplő jogi személyek számára kötelező. Az egyéni vállalkozóknak egyelőre nem kötelező az elektronikus rendszer használata.

Az Adóhivatal szóvivője, Ivana Skokanoná szerint a hétfő délelőtti kisesés külső beszállítójuk okozta, melyet mintegy három órán belül sikerült kijavítaniuk.

Arról nem adott tájékoztatást, hogy a kiesés miatt meghosszabbítják-e az adóbevallások leadásának határidejét.

Az adóbevallások leadásának határideje e hét kedd, azaz április 3. Az Adóhivatal megerősített kapacitással és nyitva tartással készül a szokásos rohamra egészen kedd este 24.00 óráig.

Idén először mozgó irodákat is bevetnek az Adóhivatal ligetfalui irodái előtt, és bővítették az adóbevallások leadására szolgáló befogadó helyek számát is.

Aki nem tudja tartani a leadási határidőt, az írásos kérvényben legfeljebb június 30-ig kérhet halasztást adóbevallása leadására.

Körkép.sk/DenníkN

Nyitókép: SME


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »