Hezbollah: Akkor is Szíriában maradunk ha az egész világ ellenünk fordul

Hezbollah: Akkor is Szíriában maradunk ha az egész világ ellenünk fordul

Hassan Nasrallah a Hezbollah vezetője kijelentette, hogy csapatai addig maradnak Szíriában ameddig Bashar Al-Assad elnök igényt tart rá. Másként viszont nem fognak kivonulni onnan, még akkor sem ha az egész világ összefog ellenük.

,,Addig leszünk jelen Szíriában ameddig azt szeretnék, hogy ott legyünk. Ameddig a szíriai vezetésnek szüksége van ránk…Még akkor is, ha az egész világ el akar minket távolítani Szíriából…Nem megyünk el, nem megyünk el addig ameddig a szíriai vezetés nem mondja azt nekünk.,,

Nasrallah kijelentette, hogy szervezete az elsők között ment Szíriába amikor is egy nemzetközi összeesküvés célpontjává vált a szíriai nép. Beszédében azt is megemlítette, hogy Izrael és szövetségesei kudarcot vallottak abban, hogy eltávolítsák Szíria elnökét és annak kormányát.

Hírdetés

Néhány nappal ezelőtt felmerült az a hír, hogy a Hezbollah erői orosz kérésre visszavonultak Al-Quseyr városából Homs dél-nyugati térségében, azonban a szervezet forrásai ezt a hírt alaptalannak minősítették. Izrael és az Egyesült Államok az utóbbi hónapokban megpróbált nyomást gyakorlni a Hezbollah erőire és az iráni csapatokra Szíriában. A terrorista csoportok azonban még mindig jelen vannak az ország déli részein és ez veszélyt jelent Libanonra és a síita közösségre nézve is. A Hezbollah tehát okkal van jelen a térségben ugyanis a mellett, hogy a szíriai kormánynak segítenek, egyben a saját hazájukat Libanont is védik.

Ezek után az alapvető kérdés az, hogy kiket zavarhat a Hezbollah szíriai jelenléte azok után, hogy az Egyesült Államok több országot is megszállás alatt tart, az izraeli titkosszolgálatok pedig külföldön gyilkolnak meg nekik nem tetsző személyeket.

Orientalista.hu – Al-Isfahani


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »