„Hivatalból üldözendő”: szeméremsértés miatt nyomoznak egy Pride-vonuló ellen

„Hivatalból üldözendő”: szeméremsértés miatt nyomoznak egy Pride-vonuló ellen

Szeméremsértés miatt indított eljárást a budapesti V. és XIII. kerületi ügyészség egy amerikai férfi ellen.

A gyanúsított a 2014-es júliusi Budapest Pride felvonuláson követhette el a bűncselekményt – először odalépett a Kossuth téren várakozó ellentüntetőkhöz, és szóváltásba keveredett velük, majd egy férfit annak akarata ellenére nyakánál fogva átkarolt, megfogta mellét, és megsimogatta mellkasát is.

Hírdetés

A magát áldozatnak érző ellentüntető feljelentést tett, a nyomozó hatóság pedig becsületsértés miatti magánvádas eljárás keretében küldte ezt tovább az illetékes bíróságnak.

Csakhogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerint ebben az esetben hivatalból üldözendő közvádas bűncselekmény történt, méghozzá szeméremsértés vétsége. A bíróság ez alapján el is rendelte a nyomozást az amerikai férfi ellen.

A 2014-es Pride után a rendőrség egyébként 8 embert állított elő – ebből egy fő megpróbált felmászni az egyik rendezvénykamionra, egy ember fenyegetőzve átmászott a rendezvényt biztosító kerítésen, hárman pedig kordont bontottak, hogy kisebb csapatuk lerohanhassa a melegfelvonulás résztvevőit; utóbbi dulakodás közben egy rendőr könnyebben megsérült.

Végül a  444.hu szerint rendezvény három biztonsági őre ellen azért indult garázdaság miatt eljárás, mert erővel megakadályozták, hogy az említett ellentüntető felmásszon a kamionra.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »