Hódmezővásárhely keresi a polgármesterét!

Hódmezővásárhely keresi a polgármesterét!

A lakosokat nem tévesztette meg a kormányzat sikerpropagandája, ezért egy összellenzéki támogatású, teljesen politikán kívüli eNbŐrt választottak meg. Aki másnap reggel az összes ígéretét azonnal visszavonta, majd olyan kedvesen kezdett el viselkedni a városházán, mint Berija elvtárs a leningrádi pártbizottságon.

MZ (nem a perX) már tevékenysége első napjaiban mindent megtett, hogy az országgyűlési választásokra megértesse az emberekkel, hogy mekkora marhák voltak. Mindent elmond róla, hogy képes volt arról vitát kezdeményezni, hogy most akkor van-e több mint egy milliárd a város számláján vagy nincs.

Ez így rendben is volna, hiszen ki hisz egy hivatalos bankszámlakivonatnak, meg a jegyzőnek, de ez már MZ polgármesteri tevékenységének a vége fele volt, ugyanis egy reggel hirtelen azzal ébred, hogy az álom folytatódik és ő tulajdonképpen miniszterelnök-jelölt. Erre magát alkalmasnak tartotta, hiszen ezt olyan szépen elmondták neki a polgármesteri buli elején a támogató, hogy ő keresztény, gazdasági szakember, sokgyerekes, még nem derült ki, hogy lopott volna, az elmúlt harminc év összes szocilista képviselőjelöltjének arcára emlékeztet az arca és független. Ez utóbbi a legfontosabb.

A következő azoknak a percemberkéknek a sorában, akiket a baloldali értelmiség megváltóként tart számon az adott héten. Hirtelen levált a jobbikosokról és önálló országos politikai aktorként elkezdte reklámozni azt a 106 egyéni jelöltet, akinek a neve neki vagy a szintén zakkant tanácsadóinak szimpatikus volt. Ez politikai logikát nem tartalmazott, de azért adott némi további veszekedni valót az érdekelteknek a nagy ellenzéki visszaléptetési körtáncban.

Meg kellett néznem, hogy mikor volt a HOSE (H-vásárhelyi Sajnálatos Események). Hat és fél hete, és már el is felejtettük. MZ-t is. Csak neki eleven emlék még a siker éltető levegője.

A dologban az a kellemetlen, hogy ez az alak az ellenzék legnagyobb legitimitású, frissen megválasztott embere, aki tényleg alkalmas bizonyos tulajdonságai alapján baloldali miniszterelnöknek.

Ez alapfeltétel a Soros-koalíció esetében, mert egy alkalmas miniszterelnöknek még ötletei lennének, és még a végén le kellene lökni a lépcsőn, miután végignézett a szövetségesein.

Hírdetés

MZ azt hazudja magáról, hogy ő keresztény. Ehhez nem elégséges kritérium, hogy valaki nem tűri sem a mechanikus, sem a hormonális fogamzásgátlást. Szakértő képesítése van, viszont nincs szakja. Tökéletesen kielégíti, hogy miniszterelnök úrnak szólítják. Habár a polgármester úrról is ezt hitték. Senki nem érzi úgy, hogy reménytelen a megbuktatása, ha eljön az idő. Már egyszer jól becsapta a választókat. Tehát eséllyel kandidál.

MZ a tipikus ellenzéki jelölt mindenféle minőségében. Pontosan annyira veszi komolyan magát és a választóit, mint bármelyik liberális. Magát nagyon komolyan, a választóit meg semennyire.

MZ megmutatta nekünk, mire számíthatunk ellenzéki győzelem esetén.

MZ megmutatta nekünk, mire számíthatunk ellenzéki győzelem esetén.

www.tutiblog.com

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »