Hódmezővásárhelyen teherautóval mentették ki a dokumentumokat?

Hódmezővásárhelyen teherautóval mentették ki a dokumentumokat?

„2007-ben a hódmezővásárhelyi önkormányzat bérlakás céljára belvárosi lakásokat vásárolt az Építészmester Kft.-től. Tíz évvel később az önkormányzat ebből az állományból négy lakást a vételi ár töredékéért értékesített a bérlőknek” – jelentette be Márki-Zay Péter szerdai sajtótájékoztatóján, Hódmezővásárhelyen. A négy lakás közül egyet az eredeti eladó, a városban egyébként sok közbeszerzést elnyerő Építészmester Kft. tulajdonosa szerzett meg, hármat pedig az önkormányzat korábbi aljegyzője vett meg igen kedvező áron.

A számokról szólva a polgármester kifejtette, hogy az önkormányzat a szóban forgó kft.-től 2007-ben 14 millió forintért vásárolta meg a belvárosi lakást, amit ugyanez a cég tíz évvel később 7,1 millió forintért vásárolt vissza. Ráadásul mindezt úgy, hogy az önkormányzat a lakások értékbecslésével a Kupola 2000 Kft.-t bízta meg, amely szintén az Építészmester Kft. tulajdonosának érdekeltsége. Márki-Zay szerint mindenképpen felmerül a város vagyonának csökkenése, magyarul a hűtlen kezelés gyanúja. Ha jogászaik is megvizsgálták az ügyleteket, és megalapozottnak találják a gyanút, akkor feljelentést is tesznek az ügyben.

Hírdetés

A polgármester által megbízott tanácsadóként, de díjazás nélkül a város szerződéseit vizsgáló Horváth András olyan vételi ajánlatra is rálelt, amelyet az Építészmester Kft. tulajdonosa tett a városi köztisztasági szolgáltató üzletrészének megvásárlására. (Az Építészmester Kft. az utóbbi években, ahogy ez több sajtónyilatkozatban is elhangzott, a hódmezővásárhelyi beruházások közbeszerzésein rendre elnyerte a pályázatokat. Ráadásul, a cég tulajdonosának több cége is van, amelyek szintén jól szerepeltek a városi közbeszerzéseken.)

Az önkormányzathoz olyan bejelentés is érkezett, hogy a választás után teherautókkal szállítottak el iratokat a városházáról. Márki-Zay Péter előzetes tájékoztatást kért a rendőrségtől, hogy hivatalosan kérheti-e az ügy kivizsgálását. Ott azt a választ kapta, hogy erre nincs mód, ezért Márki-Zay az azóta a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal vezetőjévé kinevezett Végh Ibolya és az Építészmester Kft. tulajdonosának közreműködését kéri abban, hogy kiderítsék: megalapozott-e a bejelentés, amely szerint a hivatalos iratokat a cég garázsában tárolják a választások óta.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »