Hogy 100% biztos legyen nevében még Németországban a lakosságcsere…

Azok a szíriaiak, akiknek a menedékkérelmét elfogadták, magukkal vihetik Németországba a családjaikat is. Ez a lehetőség hamarosan négyszázezer eltérő kultúrájú iszlámhitű arabnak fog megadatni. Ahogy a tudósításból kiderül a családegyesítési vízumot megkapók többsége Szíriából és Irakból jön, a két országból eddig összesen 102 ezer ember kapott beutazási engedélyt.

2015 és 2017 között 230 ezer menekült élt azzal a lehetőséggel, hogy menedékkérelmének elfogadása után magával vigye a családját is Németországba. 2018-ban már 390 ezer befogadott élhet a családegyesítési jogával – derül ki a Bild kedden megjelent írásából.

A Bild információi szerint ezzel a hatalmas terheléssel a német konzulátusok is alig tudnak megbirkózni, ennek tudható be, hogy a várakozási idők is nagyon meghosszabbodtak. A cikk szerint egy vízumigényléshez szükséges időpontra már akár 16 hónapot is várnia kell az igénylőknek.

A család egységének elve egyékbént egy fontos menekültjogi alapelv. Az elv szerint a menekült nem tehető ki „a biztonság vagy család?” választásának. Az elv tartalmilag azt jelenti, hogy legalább a menekült házastársának és egyenes ági leszármazóinak meg kell engedni, hogy vele együtt éljenek a védelmet nyújtó országban, akkor is, ha ők maguk nem menekültek.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »