Hollandiában már második éve a Mohamed a legnépszerűbb fiúnév

A holland fősodratú média arról tudósított, hogy Hollandiában a Noah a legnépszerűbb csecsemőnév a fiúk részére, azonban egy kissé mélyebbre ásás eltérő eredményt tárt fel.

A Noah nevet feltehetőleg a legnépszerűbb fiúnévnek gondolták 2017. vonatkozásában, amit Hollandiában 635 újszülött fiúnak adtak. Azonban a Powned rádióműsor-szórótól egy újságíró végzett némi kutatást az adatbázisban, és azt vette észre, hogy egy másik név, egy nem hagyományos holland név némileg elterjedtebb volt.

Az újságíró rákeresett a Mohamedre és alternatív betűzéseire. Így aztán ezt számolta össze: Mohammed 221, Mohamed 211, Muhammed 110, Mohammad 51, Muhammad 43; összesen 636 találatot ért el. Egyéb formákra, mint Mohamad, Muhamed, Muhammet, Mouhamed, Muhamad és Mahamuud, „személyiségi okokból” nem lehetett rákeresni.

Természetesen a Noah egyéb formáira, mint a Noa és a Noach, szintén rá kellene keresni a tisztesség kedvéért, azonban a holland újságíró szerint egyik sem volt feltüntetve a listán.

A szerző azt mondja, hogy egyhuzamban ez a második év, hogy a Mohammed a legnépszerűbb név fiúcsecsemők részére: 2016-ban Hollandiában 724 csecsemő volt, akit Mohamednek (vagy arab alternatívái egyikének) neveztek el.

Azt is megemlíti, hogy ugyanez a tendencia volt látható Angliában 2016-ban: nem az Oliver, hanem a Mohamed (az összes változatával) az, ami a legnépszerűbb név fiúcsecsemők részére.

Hírdetés

A fordító megjegyzése: a tapasztalatok alapján élek a gyanúperrel, hogy akárcsak Angliában és Walesben, úgy Hollandiában sem véletlenül bontották szét a statisztikában a Mohammed eltérő betűzésű változatait, hanem polkorrektségből, hogy a baljós valóságot leplezzék.

Hidra – Kuruc.info

Forrás: Mohammed most popular name for newborn boys in the Netherlands for second year in a row

Mohamed hódít Angliában – Nem fedi el már el a statisztika, hogy az iszlámalapítóról nevezik el a legtöbb a fiút

A sógoroknak nem volt szerencséjük

Brüsszelben a Mohamed a leggyakoribb fiúnév

Kisebbségben a britek: Mohamed mint a leggyakoribb utónév


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »