Hollik és Simonka miatt büntettek, a kormány STOP kampányával viszont nem volt gondjuk

1,3 millió forintot fizethet a ferencvárosi önkormányzat, amiért Hollik Istvánt túltolták a helyi újságban – írja a Hír TV a honlapján. A kereszténydemokrata politikus aránytalanul sokat szerepelt a lapban, amiért a Nemzeti Választási Bizottság bírságolt.

Egy másik kormánypárti jelöltből pedig visszaeső lett. Simonka Györgyöt másodszor marasztalta el óvodai kampányért az NVB. Neki közel 700 ezer forintja bánja, hogy engedély nélkül tett közzé a kicsikről készült fotót a Facebookon. A Békés megyei politikusnak ez már a második bírsága, az elsőt azért kapta, amiért a közösségi oldalát népszerűsítő pólókat adtak rá óvodásokra.

„Indítványozom, hogy a határozatunk tiltsa el a jogsértőt a további jogsértéstől, és szólítsuk fel a határozat szerinti óvodában készült felvételek eltávolítására a közösségi oldalról. Iindítványozom, hogy Simonka György képviselőjelöltet a Nemzeti Választási Bizottság a kiszabható legmagasabb összegű, 690 ezer forintos bírsággal sújtsa, annak befizetésére kötelezze” – közölte Patyi András, az NVB elnöke.

Az NVB Szél Bernadett beadványáról is döntött – írja a 444.hu. Az LMP miniszterelnök-jelöltje a kormány új „STOP” feliratú plakátjai miatt fordult a testülethez. Szél beadványa szerint a plakátkampány „kampánytevékenységnek minősül és a FIDESZ-KDNP jelölő szervezeteinek választási üzeneteinek eljuttatását segíti jogellenesen.” Az NVB végül 12:9 arányban elutasította a kifogást. Az indoklás szerint „a kormány tájékoztatási tevékenységének megengedhetősége kampányidőszakban nem függhet attól, hogy valamelyik jelölő szervezet megnyilatkozása történetesen támogatja a kormány érintett politikai tevékenységét.”

http://mno.hu/

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »