Holokausztipar, holokausztbiznisz, holokausztbohóc – Saulék segítségével szókincsünket is bővíthetjük

"A holokausztipar dübörgése közben hiába szorgalmazzuk évek óta magyar történelmi filmek készítését" – kezdte véleménye kifejtését Orbán Viktor Saul fiát ajnározó Fb-bejegyzése alatt Novák Előd. A holodogmatika természetesen nem tűr olyan eretnekséget, ami az ún. holokauszt és a haszonszerzés (bár mindkettő szinte kizárólagos zsidó monopólium) fogalmakat egymással párosítaná, így – ahogy az ilyenkor lenni szokott – beindult a fajtársi média rettegőshow-ja.

A Sul fia kapcsán egyébként Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője korábban azt nyilatkozta a Híradónknak, hogy a párt véleménye a holokausztipar kifejezés kivételével megegyezik Novák Elődével. „A Jobbiknak határozott álláspontja, hogy vannak a magyar történelemnek számos más olyan sokkal szebb, vagy dicsőségesebb pillanatai, amit ugyanúgy illene támogatni. De ugyanakkor természetesen mi is gratulálunk az alkotóknak, mert nem látunk ebben semmi problémát” – jegyezte meg. Mi persze látunk, igaz, mi kevésbé vagyunk cukorfalatok, de most térjünk vissza a szókincsbővítésre.

Az ATV megkeresésére a Jobbik sajtófőnöke, Pál Gábor azt mondta, hogy a holokausztipar kifejezés nem egy új keletű dolog, hiszen egy korábbi interjújában Kertész Imre is holokausztbizniszről beszélt. „Nincs nálunk letiltva ez a kifejezés. Ha Kertész Imre használhatja, akkor bárki” – tette hozzá.

"Na tessék: még a bookline.hu oldalán is megrendelhető A Holokauszt-ipar című leleplező könyv, amit ugyebár a zsidó származású Finkelstein írt (holokauszt-túlélő szülők gyermekeként). Akkor én miért ne használhatnám e szót olykor?" – írja Fb-oldalán Novák Előd. Ráadásul nem polgárpukkasztási céllal tettem – folytatja -, hanem az Andrew G. Vajna (üzleti megfontolásból jelenleg Vajna András György – a szerk.) vezette magyarországi filmipar jogos kritikájaként, figyelemfelhívó jelleggel, ami így sikerült is. Egyébként Imre Kertész is joggal minősítette holokausztiparnak az "emlékezet kultúráját" – mutat rá a bejegyzés.

Sőt Imre Kertész a hivatkozott interjúban használja az igazán találó holokausztbohóc kifejezést is, vagyis akár ezen hivatalossá vált terminus technicus átültetése a közbeszédbe is áldásos hatással lehet a holokausztmisztérium kibeszélésének egyébként törvényi tiltások miatt meglehetősen szűkre szabott szótárában.

(Kuruc.info)

Saul faja hőbörög Novák Orbánnak küldött üzenete miatt – Mirkóczki gratulált az alkotóknak

Orbán a belterjes zsidó díjosztogatás kapcsán: "Wow! Egyedülálló magyar siker!"

"Rég indult be akkora össznépi zsidózás, mint most, a Saul fia sikere után"


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »