Honnan szerzett a Daesh több mint 60.000 Toyotát?

Honnan szerzett a Daesh több mint 60.000 Toyotát?

Pár hónappal ezelőtt a fehér ház szóvivője aggodalmát fejezte ki az iránt, hogy a Daeshnak (Iszlám Állam) több mint 60.000 Toyota terepjárója van Szíriában és Irakban.

A japán Toyota azonnal kijelentette, hogy hajlandó együttműködni minden hivatalos oldallal egy nemzetközi együttműködés során, hogy kiderüljön, hogyan került a sok terepjáró a Daesh és más terrorszervezethez.

Néhány héttel ezelőtt orosz hírügynökségek jelentették be, hogy az orosz hadsereg átadott a Toyotának képeket több tucat terepjáróról, amit a Szíriai Arab Hadsereg kobzott el pár győzelem során az orosz légierő támogatásával.

Néhány kocsi teljesen jó állapotban volt, más kocsik teljesen levoltak rombolva a légicsapások folytán, de az apró pontosan vésett motor számok nem károsultak.

Még az nap este az orosz és a szíriai kormány elsődleges jelentést kapott a Toyota cégtől a terepjárók képeivel kapcsolatosan, amit az orosz katonai titkosszolgálattól kapott. A legfontosabb pontok, amik a jelentésben álltak:

Néhány motor szám egy 22500 (huszonkét ezer) gépjárműből álló rendelésből származik, amit egy szaúd-arábiai import cég vásárolt fel.

Néhány motor szám egy 32000 (harminckettő ezer) gépjárműből álló rendelésből származik, amit egy katari cég vásárolt fel.

Egyes motor számok egy 11650 (tizenegy ezer hatszáz ötven) gépjárműből álló rendelést illet, amit egy arab-emirátusi import cég importált.

A többi motor szám egy 4500 (négyezer ötszáz) gépjárműből álló rendelést illet, amit a jordán hadsereg exportált.

A kérdés, ami felveti itt magát:

Az amerikai vezetés miért csak az orosz légierő beavatkozása után fejezte ki az aggodalmát ezzel kapcsolatosan, hogy ennyi Toyota gépjárműt használ az iszlám állam néven ismert terror szervezet? És miután hatalmas területeket foglalt vissza a szíriai hadsereg a Daeshtól?

Orientalista.hu – Syriana (Sama TV)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »