Horror: láncon tartotta 13 gyermekét egy kaliforniai pár

Tizenkét alultáplált, piszkos és részben az ágyhoz láncolva tartott gyereket és fiatalt – 2 és 29 év közöttiek – menekített ki a rendőrség hétfőn egy házból a kaliforniai Perris városában, Los Angeles-től mintegy 100 kilométerre keletre. A rendőrök azután léptek fel, hogy az elzárkózva élő pár tizenharmadik gyermeke, egy 17 éves lány megszökött otthonról, és a házban talál mobiltelefon segítségével értesítette a sheriff hivatalát. 

A rendőrök őrizetbe vették az 57 éves apát és 49 éves feleségét, akiket kínzással és kiskorú veszélyeztetésével gyanúsítank. Vizsgálati fogságba kerültek, és valószínűleg ott is maradnak a tárgyalásig, mivel a bíróság 9 millió dollár óvadékot állapított meg számukra. A rendőrség egyelőre nem tudja, mi volt a pár indítéka, miért tartották fogságban a saját gyermekeiket.

A férj a hivatalos nyilvántartás szerint igazgató egy olyan iskolában, ami lényegében a saját házukba van bejegyezve. Ezen kívül annyit tudni róluk, hogy 2011-ben a férfi csődbe ment. A csődgondnok kedves párként írta le a őket, akik nagyon kedvesen beszéltek a gyerekeikről. 

A szomszédok szerint a házaspár elzárkózott mindenkitől, és csak ritkán hagyták el a házat. Az egyik szomszéd felidézte, hogy egyszer látta, amint négy gyerek gyepet telepít az udvaron, miközben az anyjuk az ajtóból figyelte őket, és nem reagált a köszönésre. A szomszéd szerint a gyerekeken látszott, hogy félnek valamitől. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »