Hosszú mellől ötvennél kiugrott a medencéből a kanadai

A mindössze 20 esztendős kanadai vegyesúszó Sydney Pickrem már a riói olimpián sem ért el rossz eredményt a felnőttek mezőnyében, de Budapesten szeretett volna robbantani. 200 vegyesen ez finoman szólva sem sikerült.

A tömött Duna Arénában a szurkolók 90 százaléka Hosszú Katinkára összpontosított a múlt hétfői döntőben, ezért a helyszínen is keveseknek tűnhetett fel – a tévénézők talán nem is látták –, hogy a tehetséges kanadai a 200 vegyes első ötven métere után megállt a falnál, majd kipattant a vízből, és gyorsan besietett az öltözőbe. A felvételen annyi látszik, hogy Pickrem nagyon lassan kezd, és lemarad az élbolytól, végül leáll.

Hírdetés

A videót itt nézheti meg!

A verseny utáni nyilatkozatából kiderül, a sportoló nagyon sok vizet nyelt, fulladozott úszás közben, így nem volt más választása, mint feladni a futamot. Ritkán látni ilyesmit világversenyen, főleg ilyen kaliberű versenyzőtől.

Pickrem azért megmutatta, milyen fából faragták, és a zárónapon 400 vegyesen felállt Hosszú Katinka mellé a dobogó legalsó fokára. Sok mindenért kárpótolta a bronz, de a hétfőn történteket soha nem fogja elfelejteni. „Úgy éreztem, hogy csalódást okoztam Kanadának, ezért nagy megkönnyebbülés, és öröm volt, hogy 400-on bronzérmes lettem. Büszke vagyok rá, hogy kanadai vagyok, és ezt megtehettem az országomért” – mondta a verseny után.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »