Hová tűnt bin Szalman szaúdi koronaherceg?

Hová tűnt bin Szalman szaúdi koronaherceg?

Egy fotó nem sok, de annyit nem lehet látni Mohammed bin Szalman szaúdi koronahercegből azóta, hogy április 21-én gépfegyverropogást és robbanásokat lehetett hallani a fővárosban, Rijadban lévő királyi palota közvetlen környezetében.

Ami azért különösen érdekes, mert a nyugati egyensajtó szétimádta annak az országnak a „reformer” vezetőjét, amelyben az emberi jogok hasonló állapotának töredékéért, vagy még annyiért sem Venezuelától Szíriáig vet be szankciókat és hajigál sok esetben bombákat az őrület határán már túljutott amerikai háborús szoldateszka és annak hű kormánya.

Április 21-e óta a koronahercegnek nyoma veszett. Jellemző, hogy a nyugati világ instant „darlingjává” változott, annak az éppen azt megelőző nyugati körútját végighízelgő nyugati sajtó egy szusszanásnyi kérdést nem tett fel, hogy hová tűnt ez a nagy reformer, akinek országában a rabszolgaként kezelt nőknek már azt is megengedik nemsokára, hogy mozit nézzenek és autót vezessenek!

Szemben Oroszországgal, amelynek „koronahercege”, Vlagyimir Putyin népszavazást engedélyezett a Krím-félsziget lakóinak arról, hogy hová akarnak tartozni, és amikor az ottaniak nem a bin Szalmanokat imádó nyugati tábort választották, félszigetüket e Nyugat azonnal „megszállottnak” nyilvánította.

Hírdetés

Bin Szalman holléte felől a kérdést nem más tette fel – és most nevének kimondásától kellően rettegve veszünk hatalmas levegőt –, mint a számos kontinensen betiltott perzsa nemzetközi tévéállomás, a PressTV. Amelynek noha műholdas nézése a szabad nyugati világban tilos, interneten, kedves olvasók, elérhető a Presstv.com címen és az – garantáltan – fényévekkel izgalmasabb, a világot realisztikusan bemutató adásokkal jutalmazza az érdeklődőt, mint a BBC és a CNN unalmaskodásaival és „a könyökünkön jenki” Oroszország-ügyi hazudozásaival együttvéve.

Folytatás:

https://magyaridok.hu/kulfold/hova-tunt-bin-szalman-szaudi-koronaherceg-3110824/

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »