Huszti: Sosem mondtam, hogy derogál az NB I-ben játszani

Huszti: Sosem mondtam, hogy derogál az NB I-ben játszani

A 34 éves Huszti Szabolcs, 51-szeres válogatott labdarúgó két és fél évre írt alá a magyar bajnoki címért küzdő Videoton csapatához Kínából hazaérkezve.

A 12 év légióskodás után hazatérő focistát bemutató pénteki székesfehérvári sajtótájékoztatón nyomban cáfolták a Rangadó.hu friss értesüléseit, melyek szerint 15 millió forintnál magasabb lenne a havi fizetése, a kontraktus pedig egy 30-60 milliós „aláírási pénz” kifizetésével kezdődne.

– Természetesen nem versenyezhetünk azokkal a fizetésekkel, amelyeket korábban Huszti Szabolcs keresett, de a kvalitásoknak megfelelő bérezésben részesül

http://mno.hu/

Huszti egyébként – hasonlóan két rangosabb csapattársához, Juhász Rolandhoz és Danko Lazovicshoz – nem fog Székesfehérváron lakni, Budapestről ingázik majd.

Lapunk kérdésére, hogy mennyi köze volt hazatérésének ahhoz, hogy Kínában egyre szigorúbb szabályok vonatkoznak a légiósok szerepeltetésére, azt mondta:

– Nincs összefüggés. Jatajban csapatkapitány voltam, a csapat 30 millió eurós költségvetéssel dolgozott, mindig az játszott, aki a legjobb volt – zárta rövidre.

Huszti amúgy jelenleg nem egészséges, 2017 első felében komoly műtétje volt, öt hónapja pedig a Ferencváros egyik stábtagjával folytatta a rehabilitációt itthon. Emiatt adódik is a kérdés, miért nem a Ferencvároshoz szerződött?

– Nem tagadom, volt érdeklődés a Ferencvárostól is, de soha egyetlen vezetővel sem ültem le tárgyalni, idáig nem jutott el a dolog.

A kérdést megelőzve, hogy miért igazolt épp a Videotonhoz azok után, hogy a 2010-es nevezetes levelében a magyar futball visszásságai között azt is megemlítette, nem fog azért hazaigazolni, hogy válogatott játékos legyen, elmondta, egyrészt a levél minden egyes szavát vállalja, másrészt sosem mondta, hogy derogál neki az NB I-ben játszani, harmadrészt pedig csak annyit szeretett volna kifejezni, hogy egy időben a fehérváriaktól volt a legkönnyebb a nemzeti együttesbe kerülni, akár a légiósok kárára is.

A Magyar Nemzet érdeklődésére, hogy akár már az első fordulóban pályára léphet-e, a labdarúgó elmondta, szeretné, hogy így legyen, de az egészség sokkal fontosabb most neki. Megtudtuk,

Huszti már most is a csapattal van az öltözőben, ez ugyanis mindenkit motivál. A kilences számú mez lesz az övé, a csapatkapitányi karszalag viszont egyelőre marad barátjáé, Juhász Rolandé,

akivel az U15-ös válogatottban is együtt szerepelt már, és akinek komoly szerepe volt abban, hogy hazatért. Nikolics mestert egyébként nem zavarja, hogy Huszti 34 éves, szerinte akár még 36 évesen is húzóember lehet Magyarországon és a Videotonban.

A Videoton kedden külföldi edzőtáborba vonul, Alicante mellett és Marbellában játszik edzőmérkőzéseket, hazatérve pedig a Ferencvárost tekinti a legnagyobb ellenfelének majd, de nem veszi félvállról a kisebb csapatokat sem: az őszi szezon végén a Haladás mindkét élen álló nagycsapatot megviccelte.

Huszti Szabolcs pályafutásáról ITT olvashat bővebben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »