Ideje legyőzni a Trnavát

Ideje legyőzni a Trnavát

Rövid időn belül harmadszor találkozik a DAC és a nagyszombati Spartak futballcsapata – vasárnap délután (15.20, a DAJTO közvetíti) a Fortuna Liga rájátszásának 3. fordulójában csap össze a két együttes.

Az alapszakaszban ősszel Nagyszombatban 2:0-ra nyertek a hazaiak, Dunaszerdahelyen, már a tavaszi idényben 0:0-s döntetlen született. A sárga-kékek a Slovnaft Cup negyeddöntőjében is a Spartakkal kerültek össze – a Nagyszombatban játszott mérkőzés kiegyenlített játékot hozott, de a vendégek egyéni hibái után a Trnava 2:0-ra győzött.

A Spartak magabiztosan, tíz pont előnnyel vezeti a bajnokságot a pozsonyi Slovan előtt, a DAC a harmadik helyen áll, két ponttal lemaradva a Slovantól.

Marco Rossi, a dunaszerdahelyiek vezetőedzője szerint a Spartak elleni mérkőzéseknek különleges jelentőségük van.

„Minden meccs fontos ellenük. De ha a nagyszombatiakkal vagy a Slovannal játszunk, akkor az a meccs sokszor nem normális. Vagyis… Sosem normális. Ez a legnagyobb nehézség, amivel küzdünk. Ebben a szezonban még nem vertük meg a Trnavát, úgyhogy már épp itt lenne az ideje!” – hangsúlyozta Rossi a klub honlapján közzétett videóban.

A dunaszerdahelyiek olasz szakvezetőjét nagy megtiszteltetés érte a válogatott szünetben, hazájában az Arany Kispad-gálán különdíjat vehetett át, mert az elmúlt idényben a Honvéddel bajnoki címet nyert.

Rossi olyan edzők társaságába került, mint Carlo Ancelotti (Bayern) vagy Antonio Conte (Chelsea), akik szintén bajnokságot nyertek csapatukkal.

„Conte és Ancelotti nem voltak személyesen jelen, de azt üzenték, hogy gratulálnak a külföldön elvégzett munkánkhoz. Külföldön nehezebb dolgozni, mint Olaszországban, hiszen meg kell érteni a környezet és a játékosok mentalitását is – ez pedig nem mindig egyszerű” – magyarázta Rossi a klub honlapjának. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »