Így helyezték kényelembe magukat a párizsi merénylők

Pizza és csokis süti – ezeket ették a Párizsban és a vele határos Saint-Denis-ben mintegy 130 halálos áldozattal járó novemberi terrortámadás-sorozat elkövetői.

A merénylők egy Párizs környéki, Alfortville-ben található szállodában foglaltak két szobát Salah Abdeslam nevére, a Le Point forgatóstábja pedig bejutott ezekbe, és részletesen le is írták, mit láttak.

Hírdetés

A pizzásdobozon, valamint sütimaradékon kívül találtak még fecskendőket és kisebb méretű tűket is, az azonban egyelőre még nem világos, hogy ezeket drogfogyasztásra használták vagy a robbanószerkezetek előállításának kellékei voltak-e. Az ugyanakkor elterjedt vélemény volt a támadássorozat után, hogy terroristák drog hatása alatt követték el a merényleteket. Az egyik szemtanú például arról számolt be, hogy a Bataclan koncertterem elleni támadás elkövetőinek arca „olyan volt, mint az élőholtaké”.

Abdeslam és társai két nappal a támadások előtt érkeztek meg a hotelbe, ahol a 311-es és 312-es szobát foglalták el. A két szoba összesen 6 embernek nyújthatott szállást, ugyanakkor a szálloda nem volt bekamerázva, így a hatóságok rengeteg kérdésre keresik még a választ. Ezzel együtt azonosították a megtalált DNS-mintákat, és lefoglalták a recepción található számítógép merevlemezét.

Azóta kiderült, hogy a francia hatóságok feltételezése szerint Salah Abdeslam már Szíriában van. Abdeslam támadásokban betöltött szerepe egyelőre tisztázatlan, de Francois Molins francia ügyész szerint ő lehetett az, aki egy Renault Clióval elszállította a merénylőket a Stade de France futballstadionhoz. Abdeslam ujjlenyomatait ugyanis megtalálták az autóban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »