„Így változtatta meg Orbán Viktor Magyarországot”

„Így változtatta meg Orbán Viktor Magyarországot”

Így változtatta meg Orbán Viktor Magyarországot – ezzel a címmel közöl összeállítást a Süddeutsche Zeitung. A cikk szerint Orbán kormányzása alatt az ország gazdagabb, de korruptabb lett, és EU-szkeptikusabb. Az elmúlt 8 év változásait 9 grafikonnal mutatja be a szerző, aki úgy látja, a magyar miniszterelnök olyasmit ért el, ami csak kevés európai politikusnak sikerült: a nevét a hazája szinonimájaként használják, csakúgy, mint Angela Merkelét vagy Vlagyimir Putyinét.

Dél-koreai popsztárok szórakoztatták az észak-koreai vezetőt és feleségét Phenjanban – számol be a BBC weboldala. Kim Dzsong Un egyik elődje sem vett még részt a déli szomszédtól érkezett művészek előadásán. Több mint egy évtizede ez volt az első kulturális delegáció, ami Dél-Koreából a kommunista országba látogatott. A cikk emlékeztet: ennek közvetlen előzménye, hogy februárban a dél-koreai rendezésű téli olimpián fellépett az északiak leghíresebb zenekara.

Kártérítést kapnak a katari foci-vb stadionjait építő külföldi vendégmunkások – tudósít a SkySports honlapja. A 2022-es világbajnokság szervezői átszámítva több mint 1,3 milliárd forintot fizetnek összesen az építkezéseken dolgozó indiai és nepáli munkásoknak. A szervezőbizottság főtitkára nyilvánosan ismerte el, hogy túl gyakran használták ki azokat az embereket, akik a családjukat is elhagyták, hogy szeretteik megélhetéséről gondoskodjanak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »