Így zajlik a visszailleszkedés a társadalomba: december 10-én kiengedték, karácsonykor már szétverte egy 79 éves asszony fejét

A Fővárosi Főügyészség az 51 éves férfival szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban – közölték honlapjukon.

A vádlott egy másik ügy miatt kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetéséből 2013. december 10-én szabadult. Szabadulását követően megélhetési és lakhatási nehézségei voltak, ezért elhatározta, hogy újabb bűncselekmény elkövetése révén próbál pénzhez jutni. Tudomására jutott, hogy egy XIX. kerület, Attila utcában lévő házban egyedül él egy idős nő, akinek feltehetőleg van félretett pénze és ékszerei, ezért a férfi a vád szerint úgy döntött, hogy ebbe a házba fog betörni.

Elhatározásának megfelelően, 2013. karácsonya előtt 1-2 nappal az esti órákban a kiszemelt ingatlanhoz ment, amelynek a kertkapuja kulccsal zárva volt. A vádlott a zárbetétet egy fogóval eltörte, így jutott be a belső udvarra. A bejárati ajtó itt már nyitva volt, ezen keresztül a vádlott bement a házba, majd abba a szobába, ahol a 79 éves sértett tartózkodott.

A vádlott ekkor megragadta az idős nőt, majd először puszta kézzel, majd a lakásban talált eszközökkel a fej környékén többször megütötte.

A súlyos bántalmazás következtében a sértett a földre került, ahol a vádlott a lábait megkötözte, majd ezután átkutatta a lakást, végül a sértett pénztárcájában talált készpénzzel elhagyta a házat.

A sértett a támadást követően rövid időn belül a helyszínen meghalt.

A Fővárosi Főügyészség a többszörösen büntetett előéletű vádlottal szemben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra, és vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

Az ügy másik gyanúsítottjával szemben a Fővárosi Főügyészség a nyomozást – mivel nem volt bizonyítható, hogy a bűncselekményt a gyanúsított követte el – megszüntette.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »