„ Ilyenkor van, aki mutatja, ha nem adsz, elvágom a torkod.”

Pár hónapja még 5-6 fős csoportok próbáltak feljutni a kamionokra, most már 20-30 emberből álló csoportok jönnek. Egyre erőszakosabbak. Megszólítanak, kéregetnek. A calais-i helyzetről mondja ezt egy magyar kamionos, aki 9 éve visz fuvarokat Nagy-Britanniába. A francia területen lévő, Nagy-Britanniába vezető átkelő közelében valóságos menekült-sátortábor alakult ki, szemre több száz méter hosszú és 60-70 méter széles

Magyar Menedék - Pogány Biblia

Hozzáteszi: a kamionban ülő sofőrökre komolyan nem támadnak, de más helyzetben előfordul dulakodás, mikor például a sofőr megy vissza a boltból, és nem akar adni az ételből. „Ilyenkor van, aki mutatja, ha nem adsz, elvágom a torkod.”

Hírdetés

Mostanában az ő kamionjával senki sem próbálkozott, évekkel ezelőtt viszont felszíjazta magát egy ember a hátsó tengelyére, azt észrevette. De látott halált is.

Három-négy hónappal ezelőtt egy menekült felugorhatott egy kamionra oldalról, de valószínűleg leesett róla, és az autó átment rajta. Én már csak a letakart holttestet láttam, meg a féknyomot, mikor kikerültem a kamiont.

A calais-i helyzet most egy magyar kamionos felvétele miatt került a figyelem középpontjába. A 15 perces, kommentárokkal erősen tűzdelt felvételt pár nap alatt több mint 2 millióan látták.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »