Imádkozniuk kellett, mielőtt megerőszakolták őket az Iszlám Állam katonái

Olyanokat tettek velünk, amiket el sem tudnak képzelni – mondta a 21 éves Nadia Murad, akit az észak-iraki Szindzsárból raboltak el az Iszlám Állam katonái.

Magyar Menedék - Badiny

A nő megszabadult a fogságból, már biztonságban van, és már tartott előadást az ENSZ-ben is, nemrég pedig a Kairói Egyetemen járt. Ott is beszélt az Iszlám Állam brutalitásairól.

Hírdetés

Nadia Murad a jazidi közösség tagja. Ezt a közösséget az Iszlám Állam dzsihádistái egyszerűen hitetlennek tartják. Több ezer jazidi nőt tart fogva az Iszlám Állam. valamennyien szexrabszolgák, és naponta erőszakolják meg őket a dzsihádisták. Murad elmondta, hogy mikor az Iszlám Állam betört Szindzsárba, egyből megölték a gyerekeket és a férfiakat. Időseket, fiatalokat egyaránt. A következő napon az öreg nőkkel végeztek. A fiatal lányokat és nőket Moszulba vitték, ahol már több ezer jazidi nő volt, akiket szétosztottak a rabszolgatartó vezetők között. Murad egy kisebb termetű rabszolgatartóhoz került végül. Bízott abban, hogy a dzsihádista kis termete miatt talán nem is lesz olyan rossz sora, de hamar kiderült, hogy egy iszonyatosan kegyetlen emberről van szó. Murad azt mondta, „később kiderült, hogy ez a legrosszabb ember, akivel valaha találkoztam.”

Azt is elmondta, hogy a dzsihádisták arra kényszerítették őket, hogy imádkozzanak, mielőtt megerőszakolják őket. Csoportosan erőszakolták meg a nőket – több férfi több nőt is egyszerre. Muradi azt mondta, hogy annyit sem ért az életük, mint egy kutyáé. Olyan dolgokat tettek velük, amiket az ember el sem tud képzelni – írja a Sun.

„Egy olyan terrorizmus áldozata vagyok, amelyik az iszlám mögé bújva tesz rettenetes dolgokat. Szörnyű, hogy mindezek a borzalmakat az iszlám nevében követik el.”

Hunhír.info – Faktor


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »