Irán miatt összekapott az USA, Izrael Európával

Irán nem fordít hátat a 2015 nyarán kötött nemzetközi atomegyezménynek, ha a többi aláíró is tartja magát ahhoz – idézte Ali Hamenei iráni legfelsőbb vezetőt az állami televízió szerdán. Hamenei ajatollah üdvözölte, hogy az európai országok kiállnak a Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, Egyesült Államok, Kína és Oroszország, valamint Irán között létrejött megállapodás mellett.

Egyúttal leszögezte: erőteljesebb lépésekre lenne szükség a washingtoni irányvonal megváltoztatásához. Az iráni vezető figyelmeztetett, hogy amennyiben Donald Trump amerikai elnök – ígéretével összhangban – széttépi a szerződést, akkor Irán ugyanezt teszi.

Hírdetés

Az ajatollah hangsúlyozta: nem fogadja el, hogy egyes európai országok Washington zsarnokoskodó magatartását követve beavatkozzanak Irán védelmi célokat szolgáló rakétaprogramjába és regionális politikájába. „Az európaiak azt kérdezik, miért vannak Iránnak rakétái” – mondta Hamenei. „Nektek miért vannak rakétáitok? Miért vannak atomfegyvereitek?” – fordította meg a kérdést.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »