"Irritál és sért ez a helyzet, találjanak fehér embert bérlőnek!" – hihetetlen, de nem mindenki szeretne cigány szomszédokat

"Irritál és sért ez a helyzet, találjanak fehér embert bérlőnek!" – hihetetlen, de nem mindenki szeretne cigány szomszédokat

Megdöbbentő rasszizmusról adott számot, ráadásul írásban egy doktori címmel is rendelkező mérnök – kezdi repülősóért kapkodva beszámolóját a HVG -, amit a társasháza közös képviselőjének küldött február 20-án. A levelet a Roma Sajtóközpont szerezte meg.

A Roma Sajtóközpont oldalán olvasható e-mail szerint egy PhD-fokozattal és más címekkel rendelkező okleveles mérnök nemcsak arról tájékoztatta a közös képviselőjüket, hogy nem tud ott lenni a február 22-i társasházi közgyűlésen, hanem arról is, hogy baja van a szomszédaival.

Konkrétan az, hogy számára elviselhetetlen és tűrhetetlen, hogy egy többgyerekes cigány család lakik mellette bérlőként a Balassi nevű (a neveket a "Roma" Sajtóközpont megváltoztatta – a szerk.) szomszédja lakásában.

Hírdetés

Úgy fogalmazott: „Maga a tudat, hogy egy budavári polgári házban egy cigány család lakik a szomszédomban, számomra elviselhetetlen, tűrhetetlen, és nem értem Balassiékat, hogy miként vetemedhettek ilyen övön aluli sértésre a tulajdonostársakkal szemben”. „Márpedig engem irritál és sért ez a helyzet, ezért felszólítom Balassiékat, hogy ezt az anomáliát mielőbb szüntessék meg és találjanak fehér embert bérlőnek!” – olvashatók a teljesen helytálló gondolatok az alábbi e-mailben.

A Roma Sajtóközpont szerint persze az érintett bérlőcsaládban az anya magyar, az apa olasz, de egyrészt ismerjük a szavahihetőségüket, másrészt tudjuk, hogy Ahmed is svéd. A szomszédok szerint természetesen rendes, csendes emberek, a gyerekeknek se lehet hallani a hangját, a ház lakói pedig jól fel is háborodtak mérnök lakótársuk rasszista levelén. Életszerű, nem?

Az "olasz" családfő fontolgatja, hogy ügyvédhez fordul és pert indít a gaz, gyűlölködő szomszéd miatt.

(Kuruc.info – HVG – "Roma" Sajtóközpont nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »