Ismerd meg szülőfölded – Látogatás a komáromi erődben

Ismerd meg szülőfölded – Látogatás a komáromi erődben

KOMÁROM. A Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata immár második alkalommal szervezte meg „Ismerd meg szülõfölded, ismerd meg Komáromot!” névre keresztelt programját. Ez alkalommal az Eötvös Utcai Magyar Tanítási Nyelvû Alapiskolára esett a választás.

A szervezõk most novemberben a komáromi alapiskola ötödik osztályának tették lehetõvé, hogy megismerkedjenek Komárom és egyúttal a magyar kitartás egyik jelképével, az eddig sem csellel, sem erõvel (ahogy a kõszûr hirdeti) be nem vett erõdítménnyel. A rövid látogatáson 48 diák vehetett részt.

Cséplõ Cintia, aki a Hallgatói Önkormányzat részérõl koordinálta a várlátogatást, elmondta, hogy az alapiskolások nagyon élvezték az eseményt, szemmel láthatóan sikerült közelebb kerülniük, megszeretniük Komárom ezen történelmi emlékét, amely megannyi jeles esemény színhelye volt.

Szabó Barnabás, a Hallgatói Önkormányzat elnöki jogkörökkel megbízott alelnöke közölte, hosszú távon is szeretnék fenntartani ezt az eseményt, elérvén, hogy lassan minden fiatal, aki itt él, megismerhesse az ódon falak történelmét, és büszke is legyen arra, hogy ez a sem csellel, sem erõvel be nem vett erõd éppen az õ városában található, s annak méltán híres jelképe is. „Tehát minden évben a HÖK nagyobb szabású, egyhetes rendezvényein lehetõvé fogjuk tenni valamely helyi általános iskola valamely évfolyamának, hogy ingyen megtekinthessék egy csoportos kiránduláson belül a komáromi Újvárat, melyet Klapka – Európában utolsóként a szabadságharcosok közül – még a világosi fegyverletétel után is védett” – nyilatkozta a Hallgatói Önkormányzat alelnöke.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »