Ismét bevándorlók randalíroztak Bécsben

Ismét bevándorlók randalíroztak Bécsben

Kedd este ismét bevándorlók randalíroztak az osztrák fővárosban. Hat-nyolc afgán előbb egymással verekedett egy forgalmas csomópontnál, majd a kiérkező rendőrökre támadtak. Három bevándorlót őrizetbe vettek. Miközben hazánkban még mindig azt bizonygatják néhányan, hogy nem romlott a biztonság Bécsben. Az osztrák alkancellár és a belügyminiszter elismerte, hogy elfogadhatatlanul sok az erőszakos bűncselekmény, ami a tömeges, ellenőrizetlen bevándorlás következménye.

A bécsi Praterstern környékén állandósult a szirénazaj. Az M1 Híradóhoz eljutott amatőr felvételeken az látszik, hogy kiemelt a rendőri jelenlét a környéken, kedden este 6-8 rendőrautó is állt egyszerre az állomás előtt. Szemtanúk szerint időnként civil kocsikban is érkeznek rendőrök, egy kamerás autó pedig a környéket pásztázta este kilenc körül. A rendőrök mellett biztonsági emberek, illetve piros ruhás elsősegélynyújtók is járőröztek, mintha előre tudták volna, hogy történni fog valami.

Nem is kellett sokáig várni erre, hiszen többen összeverekedtek a pályaudvaron sétáló fiatalok közül. Az sem zavarta őket, hogy a környéken sok a rendőr és a biztonsági ember.

Miután a rendőrök intézkedtek a garázda csoporttal szemben, az egyik fiatal férfi hátrabilincselt kézzel is üvöltözött a rendőrökkel, egy másik verekedőt pedig négy rendőr vitt el a helyszínről.

Harald Sörös, a bécsi rendőrség szóvivője a közmédiának megerősítette: kedd este három afgán férfit vettek őrizetbe. Az akcióban pedig legalább huszonöt rendőr vett részt. A szóvivő felhívta a figyelmet arra is, hogy az ötven-hatvan fős csoportból öten is ellenségesen és agresszívan viselkedtek a hatóság embereivel.

A kiemelt készültséget az egy hete történt késes ámokfutások után rendelte el az osztrák belügyminiszter. Akkor szintén egy afgán férfi előbb egy vaktában kiválasztott, háromfős családot késelt meg, majd a szintén afgán drogdílerét is – tettét mindössze annyival indokolta, hogy rossz hangulatban volt. A férfi 2015-ben érkezett Ausztriába, és bár már korábban is volt dolga a hatóságokkal, egészen mostanáig nem merült fel a kitoloncolása.

Hírdetés

Szombat este egy algériai férfit késeltek meg az osztrák fővárosban, valószínűleg valamilyen droggal kapcsolat vita hevében.

Vasárnap egy egyiptomi felmenőkkel rendelkező férfi próbálta megkéselni az iráni nagykövetséget védő osztrák katonát – a támadót le kellett lőni.

Kedden az ideiglenes parlamenti épületet védő őrre támadt egy afgán férfi – őt paprikaspray-vel meg tudták fékezni.

Herbert Kickl osztrák belügyminiszter keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: azoknak a menedékkérőknek, akik erőszakos bűncselekményeket követnek el, azonnal meg kell szakítani menekültügyi eljárását, és ki kell toloncolni az országból. Hozzátette ugyanakkor, hogy a kiutasításokat folyamatosan akadályozzák azok a civil szervezetek, amelyek a migráció szervezésén dolgoznak Ausztriában.

hirado.hu

The post Ismét bevándorlók randalíroztak Bécsben appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »