Ismét lángokban állt két német menekültszálló

Németországban újabb gyújtogatásos támadások történtek menekültszállások ellen.

Kedd hajnalban a Baden-Württemberg tartományi Geislingenben két férfi megpróbálta felgyújtani a menedékkérőket befogadó helyi állomás konyhasátrát. A tüzet hamar észrevették és eloltották, a feltételezett elkövetőket pedig az ulmi rendőrkapitányság közleménye szerint perceken belül elfogták. Mindketten ittas állapotban voltak. A rendőrség a környékbeli szélsőjobboldali szubkultúra tagjaiként ismeri őket.

A bajorországi Marktoberdorfban tűz ütött ki egy menekültszállásnak szánt épületben még hétfőre virradó éjjel. A rendőrség szerint szándékos gyújtogatás történt. A település ipari parkjában álló épületben több ezer euró kár keletkezett. Az épületben 90 menedékkérőnek alakítanak ki szállást, a tervek szerint január végén költöztetik be őket.

A szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) legutóbbi összesítése szerint idén december 21-éig 875 különböző atrocitás, támadás történt menedékkérők, menekültek németországi szállásai ellen. Tavaly 199 esetet jegyeztek fel. A gyújtogatások száma a tavalyi 6-ról 77-re emelkedett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »