Ismét pert nyert a DK a Felcsút ellen

Ismét pert nyert a Felcsút ellen a Demokratikus Koalíció (DK): a bíróság kimondta, a TAO közpénz, ezért ki kell adni, mire költötték – közölte a párt.

A DK hozzátette: több mint egy éve pereskednek azért, hogy megtudják, mire költi Orbán és Mészáros klubja az adóforintokat. A most érintett időszakot tekintve ez egy elsőfokú döntés, amelyet a Székesfehérvári Törvényszék hozott meg. Ez két időszakra vonatkozik: 2011. júliusától 2012. decemberéig, valamint 2015. novemberétől 2017. februárjáig. A két időszak közti intervallumot érintően korábban a Fővárosi Ítélőtábla döntött ugyanúgy, mint most, de ott már másodfokon. A bíróság – ahogy korábban – most is kimondta: mivel az állam egy bevételi forrásáról mondott le, a TAO „közvetett állami támogatás”, tehát közpénz – olvasható a közleményben.

http://mno.hu/

A párt azt írta, felszólítják Orbán Viktort: „ne titkolózzon és ne bújjon az ügyvédei mögé, hanem teljesítse a bírósági döntést! Az embereknek joguk van tudni, hogy kaptak-e a Felcsúthoz jutott közpénzekből Mészáros Lőrinc vagy az Orbán-család vállalkozásai” – fogalmaztak.

A felcsúti per mellett a DK számos másik adatkikérési pert is folytat a futballklubok ellen. „Tudni akarjuk, hogy mire költötték azt a közpénzt, amit az oktatásra és az egészségügyre kellett volna fordítani. A DK azért is üdvözli a bíróság döntését, mert ezek az adatok fontosak lehetnek a 2018 utáni felelősségre vonásnál” – fűzték hozzá.

http://mno.hu/

Földi Judit, a DK elnökségi tagja kiemelte, reményeik szerint két héten belül megkapják a dokumentumokat, és ezeket sajtónyilvánosságra fogják hozni. „Felháborító, hogy mennyire nem törvénykövető a miniszterelnök és baráti köre. Hiába van már egy másodfokú perünk ellenük, nem hajlandóak kiadni ezeket a dokumentumokat, gyaníthatóan azért, mert titkolnak valamit” – jelentette ki.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »