Iszlám államot hozna létre egy párt Belgiumban

Belgiumban októberben lesznek helyhatósági választások, amelyen az Iszlám Párt is indul.

A célunk, hogy egy iszlám államot hozzunk létre, de ez nem azt jelenti, hogy kötelezővé tennénk a fejkendőt – mondta a párt alapítója, Redouane Ahrouch. A saría alkalmazásával a próféta és a Korán által kijelölt utat szeretnénk követni – tette hozzá.


Redouane Ahrouch

Hírdetés

A párt a konzervatív muszlimokra fókuszál. 2012-ben két tagja is győzelmet aratott a helyhatósági választásokon. Idén összesen 28 kerületben állítottak jelöltet.

Anélkül szeretnénk elérni a párt céljait, hogy megsértenénk a belga alkotmányt – jegyezte meg Ahrouch.

A párt célja többek között, hogy a férfiakat és a nőket elszeparálja a közösségi közlekedési eszközökön. Hogy ezt hogyan akarják megcsinálni anélkül, hogy megsértenék a belga alkotmányt, az rejtély.

Belgium bevándorlásért felelős államtitkára, Theo Francken szerint a saría ellenkezik az emberi jogokkal, és az olyan pártok, akik be akarják vezetni az iszlám törvénykezést, antidemokratikusak. Ők a báránybőrbe bújtatott farkasok – tette hozzá.

A szakértők szerint pedig nagy esély van rá, hogy egyre többen fognak szavazni az Iszlám Pártra, mivel a baloldali muszlim jelöltek jelentősen veszítettek népszerűségükből a török és a marokkói szavazók között.

(888 – HLN)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »