IV. Mi Karácsonyunk Komáromban

IV. Mi Karácsonyunk Komáromban

KOMÁROM. A Villa Camarum Polgári Társulás idén negyedik alkalommal szervezi meg A Mi Karácsonyunk címet viselõ mûsorfolyamot Észak-Komáromban.

A szervezõk célja, hogy közösségépítõ jelleggel valósítsanak meg értékteremtõ rendezvényt, elõtérbe helyezve a régió kincseit és értékeit.

Az idei adventi rendezvények a társulás égisze alatt december 2-án és 3-án, 9-én és 10-én, 15-én, 16-án és 17-én, valamint 22-én valósulnak meg. A zenei színpad elsõdlegesen komáromi tehetségeket vonultat fel, a kézmûves és õstermelõi vásár is elsõdlegesen a helyi termelõknek ad teret.

A szervezõk meggyõzõdése, hogy Komárom és térsége kiváló és tehetséges elõadómûvészekkel bír, ezért a mûsor összeállításánál arra törekednek, hogy helyi elõadókat helyezzenek reflektorfénybe. A részletes programtervezet ITT érhetõ el.

A Komáromi Karácsonyi Vásár az idén rövidebb idõtartamban, ám egy mozgalmasabb és telítettebb vásári hétvégével várja az érdeklõdõket. „A visszajelzések és a tapasztalatok alapján építjük a vásárt fel évrõl évre egy olyan vásári forgataggá, mely a nemzetközi színtereken is megállja a helyét. Idén elsõ alkalommal a harmadik adventi hétvégére szeretnénk felhívni a tisztelt kereskedõk figyelmét. Olyan agórát álmodtunk meg, mely elsõdlegesen a régió ízeinek, formáinak és illatainak ad teret. Megszólítottunk több helyi mûhelyt és manufaktúrát, kifejezetten ügyelve a helyi jellegre és a minõségre” – fejtették ki a szervezõk.

Komáromi Mézeskalács – a harmadik adventi hétvégén díszítik, a tésztákat a CBCG Pékségben és az F and K Pékségben is leadhatja az, aki hozzá szeretne járulni.

Adventi koszorú – önálló programpont a díszítés (arany alapot biztosítanak)

Partnerszervezetek: Komárom városa, Komáromi Animátorok, Matica slovenská, Helios Fotóklub, Nec Arte Nec Marte Polgári Társulás, Helios Spes Polgári Társulás, Komáromi Nyugdíjasklub, Komáromi Szabadidõközpont, Komáromi Református Egyház, Czafrangó Sylvia Mûvészeti Alapiskola, Selye János Gimnázium, Forlife Kórház és még sokan mások.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »