Izgalmas húsvéti programokkal várja a látogatókat a győri állatkert

Izgalmas húsvéti programokkal várja a látogatókat a győri állatkert

GYŐR. A hagyományokhoz híven az idei húsvéthétfőn is színes programokkal várja az érdeklődőket a győri állatkert. Különleges látványosság lesz az oroszlánetetés. Az állatkertben kalandozva több állomás várja a játékos kedvűeket, melyek teljesítésével egyre gyűlnek majd a vidám tavaszi élmények.

Közkedvelt kirándulóhelye a csallóközi és mátyusföldi családoknak az idén 50 éves győri állatkert. A hagyományokhoz híven az idei húsvéti ünnepek alatt is érdekes programokkal  várják a látogatókat az állatkertbe.

A Nyúlváros már zöldcsütörtökön megnyitja kapuit. A különböző nyúlfajták ilyenkor egy kényelmes faházban kapnak otthont, ahol megcsodálható a megyeszékhely nevezetességeit bemutató makettváros is.  Jó idő esetén elindul a tengerimalac vonat is.

Nagypéntektől  húsvéthétfőig különleges állatbemutatókkal, fantasztikus ZOO Show-val készülnek a kert gondozói.  A produkciókra  11.00 és 15.00 órától kerül sor. „Az állatkertünk nem szeretné, hogy bárki is „elhervadjon”, ezért a húsvéti locsolás sem maradhat el, ezért a show végén, a hölgyeké lesz majd a főszerep! A rossz időjárás miatt bemutatónk elmaradhat!” – olvasható az állatkert honlapján.

Húsvéthétfőn igazán érdemes lesz ellátogatni az állatkertbe, színes programok várják a családokat. A gyerekek különböző ügyességi játékokban tehetik próbára magukat. Ilyen megálló lesz: – MiniGolfoZoo – TapiZOO – Tojáskirakó – Nyuszi-etető – Nyuszi-futam – Tojásdobás.  Megéri kiállni a próbákat, megfejteni a rejtvényt, hisz a játék öröme mellett a jutalom sem marad el – tájékoztatja az érdeklődőket az állatkert honlapján.

A kézművesfoglalkozásokon nyuszi-ékszereket, fejdíszt és karkötőt is készíthetnek az ügyeskezűek, ami a nap végén varázslatosan átalakul egy közös műalkotássá. A másik asztalnál kisbárány is születhet, az alkotó kezek által.

A nap folyamán több etetést is megtekinthetnek az érdeklődők: a csimpánzok reggelijével indul és a kis lajhár uzsonnájával zárul. Különleges látványosság lesz az oroszlán etetése is 14.00 órakor.

Aki pedig a nap folyamán mindenkit tájékoztat a programokról, az a Vidám nyuszi lesz, aki locsolóvers hallatán, ajándékokkal és információval halmozza el a nagyérdeműt. Érdemes jól figyelni, mert bárhol felbukkanhat!

Húsvét hétfőn egész napos tréfás programokkal és mókás kalandokkal mindenkit szeretettel vár a győri az állatkert. A rendezvény az állatkert aktuális jegyáraival látogatható!


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »