Izgalmas tojásvadászat Hidaskürtön

Izgalmas tojásvadászat Hidaskürtön

A mátyusföldi Hidaskürtön húsvét vasárnap délután a felújított ÁTOM rekreációs parkban gyülekeztek a falu és környék legkisebbjei egy szórakoztató kincsvadászatra. A gyerekek izgatottan várták a húsvéti nyuszi üzenetét és a játékos feladványok teljesítése után közösen vonultak át a helyi futballpályára, ahol a szervezők már előre elkészítették a tojásvadászat kellékeit.

A húsvéti tojásvadászatnak még nincs bevett hagyománya Hidaskürtön,  először 2017-ben rendezték meg. 

"A húsvéti hagyományok sajnos lassan feledésbe merülnek, ezért úgy gondoltuk ideje gyerek-közelivé tenni az ünnepet.  A tojásvadászatot tavaly rendeztük meg először,  akkor még gyerekcipőben járt a dolog. Idén már sokkal több család és gyerek jött" – mondta el portálunknak Nagy Tibor, a HISZÖ felnőtt segítője.

A szervező hozzátette, élénken élnek benne gyerekkorának szép emlékei, mikor nagyapja minden húsvéthétfő reggelén tojásvadászatot rendezett az unokáknak. Ezt az élményt akarják átadni az utókornak. 

"A gyülekező a felújított ÁTOM gyerekparkban volt, a tojásokat a focipályán raktuk szét.  A gyerekek fejtörőket, ügyességi feladatokat oldottak meg a parkban, majd együtt vonultunk a pályára, ahol mindenki a maga módján keresgélte az elrejtett kincseket.  Fontosnak tartjuk, hogy a családok részt vegyenek az ilyen programokon és éljenek a falunk adta lehetőségekkel"- folytatta  Nagy Tibor, majd megjegyezte, hogy a rendezvény ingyenes volt a résztvevőknek.

A gyerekeket kísérő szülők portálunknak elmondták, a kicsik nagyon jól szórakoztak, sokukkal többször is végig kellett járni a pályát, hátha akad még elrejtett  tojás vagy csokinyuszi. 

A Hidaskürti Ifjúsági Szervezet aktív szervezője a mátyusföldi falu kulturális életének, amely az önkormányzattól kapott éves támogatásból gazdálkodik.  


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »