Izrael bukása Koránban rögzített tény és történelmi szükségszerűség

Izrael bukása Koránban rögzített tény és történelmi szükségszerűség

Ezzel a címmel fejeződött be az ellenállás tudóstanácsának két napos találkozója Bejrútban, melyen a világ 56 országából összesen 117 vallási vezető, gondolkodó vett részt.

 A záródokumentum a következő jelentősebb gondolatokat tartalmazza:

1. Izrael megszűnése a Koránban rögzített tény.

Hírdetés

2. Nem engedhető meg a palesztin kérdés leegyszerűsítése arra a szintre, mintha ennek rendezése csupán Izrael és a palesztinok belügye lenne. Zsidó telepek létrehozása a palesztin lakósság elűzésével az egész iszlám világ ügye. Megfogalmazódott, hogy ettől kezdve ez a tény az iszlám doktrínába is beépül, mind a síita, mind a szunnita irányzaton belül. Tehát minden muszlim vallásilag köteles a palesztin nép ügyéért tenni. Izrael és Amerika csak az erőből ért.

3. Az Izrael biztonságát biztosító, destabilizáló, muszlimokat megosztó, azokat gyilkoló takfiriya (iszlám állam) csapatok nem azonosíthatók az iszlámmal, ezek létrehozása az USA és Izrael műve. Ezek eltakarítása csak saját erőből történhet.
(A képen az ellenállás tudóstanácsának elnöke körében található Irak, Libanon muftija, Oroszország szibériai és ázsiai területének muftija, Indonézia muftija, Szíria iszlám tudóstanácsának elnöke, Irán nagy ajatollahja, Afrika képviseletében Guinea vallási vezetője, Afrika szaharai régiójának Nigeri muftija, az egyiptomi Al-Azhar képviselője). A megjelentek a másfél milliárdos iszlám világ 90%- át képviselték.

Orientalista.hu – Mihálffy Balázs


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »