Izrael kritikája nem zsidógyűlölet

Egy ismerősöm posztja a FaceBook-on, amiből szó szerint idézek:
“- Ha kritizálom Izraelt vagy az USA-t ne lájkoljatok, mert nem a zsidókat, csak a jelenlegi Izraeli állam ideológiáját, a cionizmust kritizálom.
– És nem azért támogatom most Putyin politikáját, mert utálom az amerikaiakat, henem mert jelenleg az USA imperialista ideológiáját elitélem.
– És nem a bevándorlást támogatom, ha az emberi méltóság érdekében szót emelek.
– Ha kritizálom a nagytőkét, akkor nem a zsidókat kritizálom. Úgyan arányosan magas a zsidó felekezetűek száma ezek között, de ezek annyira vallásosak, mennyira Orbán Viktor is keresztény.
– Ha kritizálom az EU-t, akkor nem egy valódi európai értékrendszer ellen vagyok, hanem a nem demokratikusan szervezett Európa ellen.
– És utoljára, az hogy nemzeti szuveranítás a mai közgazdasági (kapitalista) értékrendszerben egy vicc, csak papíron létezik. Valóban konszernérdekek diktálnak. Ők befolyásolják, Amerika, Izrael és az EU alakulását. Mi kis emberek, amerikaiak, európaiak és afrikaiak csak egy szám vagyunk ezek könyvelésében. Arra jók, hogy értéket termeljünk és hogy egymásnak ugrasszanak, hogy a színfalak mögött minden a régi maradhasson.”

Hírdetés

Szerintem mindent elmond. Arról is, ahogyan én is gondolkodom.


Forrás:emberiseg.hu
Tovább a cikkre »