Január 15-től lépnek érvénybe a poggyászokra vonatkozó új szabályok a Ryanairnél

Január 15-től lépnek érvénybe a poggyászokra vonatkozó új szabályok a Ryanairnél

A Ryanair ír fapados légitársaságnál hétfőtől, azaz január 15-től lépnek érvénybe a kézipoggyászra vonatkozó új szabályok.

Az utasok kézipoggyászának nagy részét a csomagtérbe fogják szállítani, míg a gép fedélzetére csak egy kisebb poggyász, például kézitáska felvitele lesz engedélyezett“ – mondta a pozsonyi repülőtér szóvivője, Veronika Ševčíková.

Abban az esetben, ha az utas elsőbbségi beszállást vásárol, lehetősége lesz arra, hogy egy nagyobb kézipoggyászt (pl. bőrönd, utazótáska vagy nagyobb hátizsák) vigyen fel a gépre a kézitáskáján kívül. „A tiltott tárgyakra és a megengedett folyadékmennyiségre vonatkozó szabályok mindkét kézipoggyászra érvényesek“ – figyelmeztetett a szóvivő.

A Ryanair utasai tehát továbbra is két darab kézipoggyásszal utazhatnak. Az egyik poggyász egy 35 x 20 x 20 centiméteres poggyász lehet, ami általában női kézitáska (retikül), férfi kézitáska, laptop táska vagy valamilyen műanyag szatyor. Emellett lehetőségünk van magunkkal vinni egy további, nagyobb 55 x 40 x 20 centiméteres poggyászt is, ami általában kisebb bőröndnek, utazótáskának vagy valamilyen nagyobb méretű hátizsáknak felel meg.

A Ryanair légitársaság emellett növeli a feladott poggyászok súlyhatárát, illetve csökkenti az ezért kért díjat. A súlyhatár 15 kg-ról 20 kg-ra nő minden feladott csomagra.

A légitársaság szerint az új változtatások segíteni fognak abban, hogy a poggyászok hamarabb bekerüljenek a csomagtérbe, így a gépek késési ideje is csökkeni fog. „Mivel az egyes járataink csaknem teljes egészében foglaltak, ezért nincs elég helyünk ilyen hatalmas mennyiségű bőrönd elhelyezésére a fedélzeten” – mondta a Ryanair társaságtól Kenny Jacobs.

Forrás: Aktuality.sk

Nyitókép: Alamy


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »