"Jön a vonat Galac felől, tele felakasztott magyarokkal" – így fogadták az OSK szurkolóit Bukarestbe

Magyarokat gyalázó, káromkodásokkal teli dalokkal fogadta a Sepsi OSK futballcsapatának játékosait és szurkolóit a Bukaresti Juventus a két csapat hétfő délutáni bajnoki mérkőzésén. A bemelegítés alatt a hangszórókból harsogó uszítás a sajtóhírek szerint a szövetségi jelentésbe is bekerült, így a fővárosi klub súlyos büntetésre számíthat a fegyelmi bizottság részéről.
A Juventus vezetői tévedésből használt adathordozóval magyarázták az esetet, hozzátéve, hogy ahogy a stadiont, úgy a bemondót is a FC Voluntari-tól bérelték. A bukaresti együttesnek ugyanis nincsen Liga 1-es mérkőzésekre hitelesített pályája, a tavaly nyári feljutás óta eddig Ploiești-en, most pedig Voluntari-ban rendezték meccseiket.

Az elsőosztályú bajnokságot szervező Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) közleményben ítélte el a történteket, a szövetség részéről pedig Radu Vișan főtitkár hívta fel Csinta Samu, a Sepsi OSK klubigazgatóját, hogy elnézést kérjen a történtekért és szigorú büntetést helyezzen kilátásba a Juventus számára. „Ha a megfigyelő jelentésben megjelenik a dolog, nem tervezünk további lépéseket. Az igazi kérdés úgyis az, hogyan is lehetett a meccsen egy ilyen hangfelvétel?” – nyilatkozta Csinta Samu.

Hírdetés

A Sepsi OSK a pályán állt bosszút a történtekért, Szimonovszki és Tandia (11-esből) góljaival 2-0-ra legyőzve a Juventust, amelynek egyetlen kaput eltaláló lövésre sem futotta a mérkőzés során. A szentgyörgyi csapat sikerével elkerült az utolsó helyről, jelenleg 16 ponttal a tizedik helyen áll, megelőzve a Temesvári ACS Polit (16), a Concordia Chiajnát (16), a Medgyesi Gaz Metant (15) és a Juventust (13). Az alsóházi rájátszás küzdelmeiből még tíz forduló van hátra.

 Itt hallgatható meg a magyarellenes manele dal teljes egészében, a legdurvább rész 1:46-tól hallható, a Galac felől érkező vonatról ami tele van felakasztott magyarokkal.


Forrás:magyarellenesseg.com
Tovább a cikkre »