Jordán Tamás kapta a Vidor Fesztivál életműdíját

Jordán Tamás kapta a Vidor Fesztivál életműdíját

NYíREGYHÁZA. Jordán Tamás Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendezõ kapta a 16. Vidor Fesztivál életmûdíját – közölte a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház.

Közleményük szerint Jordán Tamás a Rózsavölgyi Szalon & Café produkciójával érkezett Nyíregyházára, ahol Dicsõ Dániel rendezésében Hernádi Judittal, Sipos Verával és Mohai Tamással a Salamon király szorong címû komédiából játszottak dupla elõadást. Ennek végén, a közönség jelenlétében adta át a fesztivál legnagyobb elismerésnek számító Hyppolyt-díjat Benedek Miklós, a színházi versenyprogram zsûrijének elnöke, valamint Kirják Róbert, a fesztivált szervezõ Móricz Zsigmond Színház ügyvezetõ igazgatója a színmûvésznek.   

Jordán Tamást nem elõször ismerte el a Vidor zsûrije: 2012-ben a Széllel szembe – poénok és poémák címû stand up estjét a példaértékû mûfaji újításért különdíjjal jutalmazták.   

A Hyppolyt-díjat 2016-ban az azóta elhunyt Józsa Imre színmûvész kapta meg, a korábbi évek díjazottjai között volt Szacsvay László, Benedek Miklós, Gálvölgyi János, Kern András, Harkányi Endre és Bodrogi Gyula is.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »